BEVER – Woord van de oppositie

BEVER – Woord van de oppositie

Henk_verhofstadt
© Deschuyffeleer
 

Ook het oppositiekartel Open voor de Mens van de Open Vld, Dicht bij de Mens en enkele onafhankelijken mocht zondagavond bij het vernemen van de verkiezingsresultaten de champagnekurken laten knallen. Met 5 raadsleden komt zij aardig dicht in de buurt van de CD&V-ploeg van burgemeester Luc Deneyer die met 6 zitjes in de gemeenteraad wel de volstrekte meerderheid behoudt. De raadszittingen van de komende legislatuur beloven dan ook heel wat meer animo.

Lijsttrekker Henk Verhofstadt en zijn aanhang zijn net niet door het dolle heen met het wel verwachte maar toch onverhoopte resultaat. “Door het bundelen van onze krachten waren wij haast zeker van 4 zetels. Het werden er uiteindelijk zelfs 5. Eéntje meer had natuurlijk de kers op de kaart geweest”, zegt de glunderende lijsttrekker.
 
Sterke kandidaten
“Het succes van ons kartel schuilt in zijn evenwichtige samenstelling met sterke kandidaten van wie de know-how afdruipt. Wij treden nu de meerderheid tegemoet met specialisten onderlegd in de verschillende beleidsdomeinen en dit in het voordeel van alle inwoners. De mensen die wij nu mogen afvaardigen naar de gemeenteraad hebben allen een afdoende dossierkennis. De meerderheid weze bij deze gewaarschuwd. Zij zal voortaan beter op haar tellen moeten passen”, luidt het strijdlustig bij Henk Verhofstadt.
 
Als lijsttrekker is Henk Verhofstadt bijzonder verheugd dat de verkiezingscampagne geen moddercampagne is geworden. “Wij hebben ook gezegd dat de meerderheid goede dingen verwezenlijkt heeft. Maar wij zien nu bepaalde zaken éénmaal anders. Wij kregen wel het verwijt dat wij nog niets gerealiseerd hebben maar daartoe moet ge wel eerst kansen krijgen en deze grijpen wij nu met beide handen. Open voor de Mens is de belofte aangegaan de inwoners degelijk, transparant en correct te informeren. Die belofte zullen wij dan ook zeer zeker concreet invullen”, laat de oppositieleider duidelijk in zijn kaarten kijken.
 
Financieel gezond
Welke zijn nu de prioriteiten van Open voor de Mens ? “Vooreerst willen wij de gemeente financieel gezond maken. Zo willen wij het personeelsbestand correct aanwenden met de juiste mensen op de juiste plaats. Wat doet het gemeentepersoneel en wat doet het OCMW-personeel ?” poneert Henk Verhofstadt. “Ook alle beschikbare subsidies op de verschillende niveaus willen wij maximaal benutten. Zo liep de gemeente in het verleden in het kader van het milieubeleidsplan gedurende 6 jaar telkenmale 60 000 euro mis, in totaal toch een niet te versmaden bedrag van 360 000 euro”.
 
“Ook de herinrichting van de doortocht van de dorpskern is één van onze prioriteiten net zoals trouwens het opzetten van een gemeentelijke feestzaal. Ook wij zijn voor een voorlopige zaal voor onze verenigingen maar wij zien nu éénmaal betere locaties”, aldus nog de voorman van Open voor de Mens.
 
Doorgaan op élan
“Onze achterban was bijzonder blij met ons resultaat, dat vooral ook uitermate belangrijk was voor de nieuwe mensen op de lijst. Op een lijst zijn niet alleen de lijsttrekker en de lijstduwer belangrijk maar evenzeer de verschillende kandidaten. Wij stellen trouwens nu ook vast dat bij de gemeenteraadsverkiezingen de kiezers hun stem uitbrengen eerder op personen dan ook op lijsten”, rondt een vastberaden Henk Verhofstadt af. “Open voor de Mens gaat overigens op zijn elan door. Zo plannen wij met de fractie maandelijks een afstemmingsvergadering en hebben wij alle vertrouwen in onze deskundigen die het beleid van de meerderheid op de voet zullen volgen”.          
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 01 nov 2018

archief