BEVER – Nieuwe wijk in Eeckhout krijgt eindelijk vorm

C21

BEVER – Nieuwe wijk in Eeckhout krijgt eindelijk vorm

Verkaveling_eeckhout_bever_2012___2_
verkaveling Eeckhoudt Bever - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc01654
© Deschuyffeleer
 
Verkaveling_eeckhout_bever_2012___3_
Koen Van Campenhout van de firma Daneels - © Deschuyffeleer
 
Verkaveling_eeckhout_bever_2012___6_
Verkaveling Eeckhoudt - © Deschuyffeleer
 
Verkaveling_eeckhout_bever_2012___4_
Verkaveling Eeckhoudt Bever - © Deschuyffeleer
 

Nu alle administratieve en juridische beslommeringen definitief van de baan kunnen de nieuwe eigenaars van de bouwkavels van het project Eeckhoudt eindelijk van start gaan met de bouw van hun droomwoning. Van de 28 kavels resten er nog slechts enkele te koop. Bouwlustigen hebben er dan ook alle belang bij er als de kippen bij te zijn.

Het was de firma Danneels uit Zaventem die drie jaar terug het verkavelingsproject tot leven bracht. De firma, gespecialiseerd in grondontwikkeling, woningbouw en bouwgronden, had toen haar oog laten vallen op een groot stuk weiland in Eeckhout, dicht bij het centrum, dat op het gewestplan als woonzone was ingekleurd. Na het verwerven van de gronden werd onmiddellijk werk gemaakt van het verkavelen.
 
Laatste kavels
“Mettertijd is er evenwel een betwisting ontstaan met een aanpalende eigenaar die beweerde dat niet alle kavels volledig in een woonzone waren gelegen. Dit zorgde voor enige vertraging en enige ongerustheid bij de eigenaars van de reeds verkochte kavels. De betwisting voor de Hoge Raad voor Vergunningsbetwistingen werd echter een tweetal maanden definitief beslecht in ons voordeel”, legt Koen Van Campenhout van de firma Danneels de historiek van het project bondig uit. “Nu zijn wij dan ook opnieuw gestart met de laatste kavels te koop aan te bieden. Ook voor de lokale mensen wordt het echt drummen om alsnog eigenaar te kunnen worden van een kavel”.
 
Het verkavelingsproject Eeckhout heeft betrekking op 28 bouwrijpe kavels, deels voor open bebouwing, deels voor halfopen bebouwing. “Bij de verkoop streven wij steeds naar marktconforme prijzen zodat ook de lokale mensen zeker aan bod kunnen komen. Een kavel voor halfopen bebouwing kost tussen de 75 000 en de 85 000 euro, een kavel voor open bebouwing varieert tussen de 105 000 en de 140 000 euro”, aldus nog Koen Van Campenhout.
 
Mensen uit eigen streek
“De bouwkavels waren van in de beginne al zeer begeerd”, weet de projectontwikkelaar. “Door de landelijke, rustige en kindvriendelijke ligging in het centrum van de gemeente, de nabijheid van de A-8 autosnelweg en de mogelijkheid mettertijd in eigen streek nog zijn optrek te kunnen bouwen, hebben overigens al vele inwoners van de gemeente zelf ingetekend op ons project”.
 
“Op de kavels rust geen bouwverplichting. Een opsteker in deze financieel onstabiele tijden. Bouwgrond wordt schaars. De recente trend bestaat er trouwens ook in de bouwpercelen niet meer al te groot te maken. De mensen blijken geen tijd meer te hebben om al te grote tuinen nog te onderhouden. En de kopers moeten ook rekening houden met het feit dat de prijs van een bouwgrond momenteel haast even hoog oploopt als de bouwconstructie zelf”, geeft Koen Van Campenhout nog graag als tip mee voor de kandidaat-kopers.
 
Het vrijkomen van de 28 bouwgronden is ook graag meegenomen door het gemeentebestuur, dat zo op termijn allicht zijn inwonersaantal met een 100-tal zal zien toenemen.
 
Meer info bij koen@danneels.be of op 02/711 55 60
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief