BEVER - Stappen en fietsen met zombies

C21

BEVER - Stappen en fietsen met zombies

Halloween_bever_okt_2012___3_
Halloween mountainbike- en wandeltochten van fietsclub Klimax - Bevoorrading Akrenbos - Foto's © deschuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___9_
Jaar na jaar wagen de deelnemers zich ook meer en meer aan een verkleedpartij, al dan niet in combinatie met een heuse schminkbeurt - © Deschuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___2_
© Deschuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___1_
De strategisch opgestelde jenerverstand werd druk bezocht - © Deschuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___4_
Dat een heuse regenbui in de vooravond haar opwachting maakte in Bever stemde de organisator niet bijzonder gelukkig - © Dechuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___5_
Michaël Vandenkerckhof en zijn handlangers - © Dechuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___6_
Het 'Keulekesbos' grrrrrrr - © Deschuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___7_
© Deschuyffeleer
 
Halloween_bever_okt_2012___8_
© Descdhuyffeleer
 

Ondanks een late poging van de regen om roet in het eten te gooien werden de Halloween mountainbike- en wandeltochten van fietsclub Klimax ook dit jaar bekroond met een welverdiend succes. De goed 1000 ingeschrevenen konden dan ook opnieuw met volle teugen genieten van Bever by night.

De Makrallen, Marie Catier, reuzin Tineke Delval en alle andere behekste Beverse figuren waren alleszins meer dan in hun nopjes met het gelegenheidsbezoek van een schare mythische wezens die met hun magische krachten de stappers en de bikers her en der wisten te vergasten op een flinke portie bibberen, griezelen  en beven.
Voor de bikers was een tocht van 30 km uitgestippeld. De wandelaars kregen dan weer 8 km voor de voeten geschoven. Klimax zorgde niet alleen voor glühwein, soep en versnaperingen. Ook nu werd de strategisch opgestelde jenerverstand druk bezocht. En degenen die zonder beroerte de finish wisten te halen wachtte ook nog een smakelijke pannenkoek van eigen makelij.
Meer dan 60  medewerkers stonden in voor de ontvangst, de bevoorradingspost en uiteraard ook voor de verrassingsacts op het parcours. Voor de belichting en speciale klankeffecten deden de Klimaxers een beroep op Visual Concept uit Ath.
Dat een heuse regenbui in de vooravond haar opwachting maakte in Bever stemde de organisator niet bijzonder gelukkig. “Het kon niet slechter uitvallen”, zegt Klimax-voorzitter Max Desmecht. “Juist op het moment dat het merendeel van de deelnemers zich nog moest opmaken voor een bijzonder avondje-uit. Maar al bij al zijn wij zeer gelukkig met precies 941 inschrijvingen. Meer volk zou ons zeker voor grotere organisatorische problemen komen te stellen”.
Jaar na jaar wagen de deelnemers zich ook meer en meer aan een verkleedpartij, al dan niet in combinatie met een heuse schminkbeurt. Om de boze geesten af te weren droegen ook de Kelten, die aan de oorsprong liggen van het Halloweengebeuren, overigens maskers. Of dit ook de achterliggende idee is bij de talrijke verklede stappers en bikers valt evenwel sterk te betwijfelen.
Zowel de jaarlijkse dorpsfeesten als de inmiddels traditiegetrouwe Halloweentochten schieten alleszins hun doel niet voorbij. Duizend deelnemers op de been brengen voor een dorp met goed 2000 inwoners, het moet gezegd,  is nu éénmaal een prestatie om steeds weer trots op te zijn.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2012
Godleieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief