BEVER – Milieuraad promoot trage wegen

C21

BEVER – Milieuraad promoot trage wegen

Foto_s_werner_1
‘Dag van de Trage Weg’ in Bever - Foto ingezonden
 
Foto_s_werner_2
‘Dag van de Trage Weg’ in Bever - Foto ingezonden
 
Foto_s_werner_4
‘Dag van de Trage Weg’ in Bever - Foto ingezonden
 

In het kader van de campagne ‘Dag van de Trage Weg’ pakte de milieuraad met voorzitter Philippe Castelain met de steun van het gemeentebestuur en het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei uit met een wandeling doorheen de wijdse natuurpracht. Mede door toedoen van fietsclub Klimax en onder de leiding van de voorzitter van de cultuurraad Werner Godfroid konden de dappere stappers zo her en der de talrijke paadjes en wegeltjes die de gemeente doorkruisen opnieuw ontdekken.

“Met onze wandeling willen we het fijnmazig netwerk van trage wegen als verbindingen tussen kerk, boerderijen en gehuchten promoten”, zegt de voorzitter. “Wij willen zo overigens niet alleen het recreatief maar ook het functioneel wandelen en fietsen bevorderen”.
 
“Dat het herwaarderen en het gebruik van de trage wegen duidelijke voordelen biedt staat buiten kijf”, aldus nog Philippe Castelain. “Het milieu en het klimaat worden er minder door belast. En de natuur laat zelfs haar meest verdoken plekjes zien. Meer bewegen is trouwens ook beter voor de gezondheid. Door het toepassen van het STOP-principe daalt alvast ook het autoverkeer. Bovendien kunnen een wandelaar en een fietser vlotter sociale contacten opbouwen dan een bestuurder in een auto. En tenslotte worden alleszins ook school, voetbalveld en buren veel vlotter bereikbaar”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief