BEVER - Le Flambeau Sacré op doortocht

C21

BEVER - Le Flambeau Sacré op doortocht

Flambeau_sacr___in_bever_2012__1_
Aankomst van de leden van de oudstrijdersbond La Fédération Nationale des Anciens Combattants Régionale d’Ath - Foto's © Deschuyffeleer
 
Flambeau_sacr___in_bever_2012__6_
Halte aan het monument voor de gesneuvelden in Bever - © Deschuyffeleer
 
Flambeau_sacr___in_bever_2012__7_
Korte ceremonie aan het monument voor de gesneuvelden - © Deschuyffeleer
 
Flambeau_sacr___in_bever_2012__14_
© Deschuyffeleer
 
Flambeau_sacr___in_bever_2012__16_
Ook de schoolkinderen van Ak'Cent werdenbetrokken bij de plechtigheid - © Deschuyffeleer
 
Flambeau_sacr___in_bever_2012__27_
“Na het uitsterven van de oudstrijders van de 1ste Wereldoorlog dooft thans ook de generatie oudstrijders van de 2de Wereldoorlog stilaan uit”, zegt Marie-Elise Vanderkelen, vaandeldraagster van de krijgsgevangenen.
 
Le_flambeau_sacr___de_passage____bever
Le Flambeau Sacré in Bever - Burgemeester Luc Deneyer, pastoor Andy Penne en Marie-Elise Vanderkelen - © Deschuyffeleer
 

Op hun route van Ollignies naar Ghoy hielden de leden van de oudstrijdersbond La Fédération Nationale des Anciens Combattants Régionale d’Ath halte aan het monument voor de gesneuvelden in Bever.

De Nationale Federatie van Veteranen (FNC) organiseert een jaarlijkse herdenkingstocht genaamd "Flambeau Sacré". Deze patriottische gebeurtenis doorkruist zo een deel van Henegouwen en het heuvelland. Opvoeden en informeren is voor hen van groot belang. Daarom worden ook de gemeentebesturen verzocht om de lokale schoolgaande jeugd bij de herdenking te betrekken. "Onze jongeren weten niet wat het woord oorlog echt inhoudt en als wij hen niet inlichten dan worden de offers van onze voorouders voor goed vergeten” zegt Luc Delhove lid van het Regionaal Aat de FNC.
 
Zo werden door burgemeester Deneyer de lijst voorgelezen van alle gesneuvelde Bevernaren wiens naam tevens gebeiteld staat in het herinneringsmomument. De korte herdenking werd afgesloten met een ‘te velde’ en het nationaal volkslied.
 
“Na het uitsterven van de oudstrijders van de 1ste Wereldoorlog dooft thans ook de generatie oudstrijders van de 2de Wereldoorlog stilaan uit”, zegt Marie-Elise Vanderkelen, vaandeldraagster van de krijgsgevangenen. “Uit erkentelijkheid voor de offers van onze oudstrijders meen ik dan ook dat de vaderlandse vieringen steevast in stand moeten gehouden worden”, aldus nog het gemeenteraadslid.
 
De Flambeau Sacré vertrok dinsdag 6 november van uit Ollignies om zo over Bois-de-Lessines, Bever, Lessen, Papignies, Wannebecq en Ogy Ghoy te bereiken. Donderdag stak de vlam dan terug van wal in Flobecq om zo via Wodecq, Lahamaide, Ellezelles en Ronse in Dergneau aan te komen.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief