BEVER – Actiecomité tegen tijdelijke feestzaal blijft strijdbaar

BEVER – Actiecomité tegen tijdelijke feestzaal blijft strijdbaar

Dsc09523
Inplanting tijdelijke feestzaal Akrenbos - © Deschuyffeleer
 

Fons Van den Berg, de voorman van het actiecomité tegen de inplanting van de tijdelijke gemeentelijke feestzaal in het gehucht Akrenbos, begraaft alsnog niet de strijdbijl. In een nieuwe persoonlijke open brief aan de bevolking trekt hij opnieuw van leer tegen “het niet transparant en correct communiceren” van de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer omtrent de juiste toedracht en de exacte stand van het dossier.

In zijn brief geeft Fons Van den Berg nogmaals aan steevast alle juridische en administratieve registers te zullen opentrekken om de inplanting van de tijdelijke feestzaal en bijhorende parking in zijn buurt tegen te gaan. “De burgemeester zegt dat de stedenbouwkundige vergunning nog slechts een kwestie is van hooguit enkele weken”, doet hij zijn verhaal. “Niets is minder waar. Zelfs indien nu een vergunning wordt afgeleverd, staan er nog tal van procedures open om de bouw op de lange baan te schuiven. Bovendien hebben wij zo’n degelijk juridisch onderbouwd dossier dat het door de gevatte overheden zo maar niet van tafel kan geveegd worden”, vervolgt de actievoerder, die zich meer en meer gesterkt weet door de steun van alsmaar meer buren.
 
Noodoplossing
Nu de tijdelijke feestzaal blijkbaar de eerste maanden niet klaarkomt dienden burgemeester Luc Deneyer en zijn schepencollege inmiddels al uit te kijken naar een noodoplossing voor de activiteiten van de talrijke verenigingen tot en met maart. Die werd alvast al voor twee eetfestijnen gevonden in de gemeentelijke sporthal Ter Plasbeek in het centrum.
 
Gelet op het hardnekkig verzet van Fons Van den Berg en zijn actiecomité ziet het er overigens naar uit dat die overbrugging veel langer zal dienen aan te slepen dan maart. Ook wensen zij een juiste stand van zaken te kennen nopens het opstarten van het dossier voor de bouw van de definitieve feestzaal. Volgens hen heeft het schepencollege sinds de bekendmaking van de sluiting van de Cosmos, overigens de enige feestzaal in de gemeente, in december vorig jaar hiermee al veel te lang getalmd.
 
Overleg
Toch sluit Fons Van den Berg, en met hem zijn medestanders, niet alle deuren voor het gemeentebestuur. “Als burger ben ik verontrust over het huidig beleid dat inspraak en opbouwende kritiek niet aanvaardt”, stelt hij. “Bij de verkiezingen gaven alvast al 45% van de kiezers aan een ander beleid te willen. En aan de 55% ja-stemmers werd ook al een open beleid beloofd. Welnu, laat ons dan maar starten met overleg en respect”.
 
Burgemeester Luc Deneyer wenst niet te reageren op de open brief. “De oppositie heeft concrete vragen en voorstellen nopens de inplanting van de tijdelijke feestzaal laten agenderen op de eerstkomende gemeenteraad. Ik zal op de zitting van 27 december hierop dan ook concreet reageren”.
 
Oppositieleider Henk Verhofstadt van Open voor de Mens begrijpt dan weer niet “waarom de ploeg van de burgemeester halsstarrig vasthoudt aan de betwiste inplanting”. En hij vervolgt: “Nu het er naar uitziet dat die bouw nog vrij lang kan aanslepen, stellen wij voor nu al voluit te gaan voor de bouw van de definitieve feestzaal. En intussen kan er als noodoplossing en mits overleg met alle actoren alsnog gebruik gemaakt worden van de sportzaal Ter Plasbeek. Dit is trouwens steeds één van onze opties geweest”.
              
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 01 nov 2018

archief