BEVER – Kersthappening met klassieke muziek

C21

BEVER – Kersthappening met klassieke muziek

Kerstfeest_bever_2012___24_
De cultuurraad, Bibbem en de seniorenraad die de 50-plussers uit de gemeente trakteerden op hun eerste gezamenlijke kersthappening - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kerstfeest_bever_2012___25_
Het strijkkwartet ‘Muziek op Maat’ stond borg voor een kwalitatief hoogstaande jaarafsluiter © Deschuyffeleer
 
Kerstfeest_bever_2012___21_
Bestuur Seniorenraad - © Deschuyffeleer
 
Kerstfeest_bever_2012___7_
Marie-Jeanne Deschuyteneer - Voorzitter Seniorenraad - © Deschuyffeleer
 
Kerstfeest_bever_2012___18_
Werner Godfroid - voorzitter Cultuurraad - © Deschuyffeleer
 
Kerstfeest_bever_2012___1_
Een leuk verhaal en een vleugje poëzie - René Felix - © Deschuyffeleer
 
Kerstfeest_bever_2012___9_
Kersthappening met klassieke muziek van Muziek op Maat - © Deschuyffeleer
 

In het parochielokaal waren het de cultuurraad, Bibbem en de seniorenraad die de 50-plussers uit de gemeente trakteerden op hun eerste gezamenlijke kersthappening. Een ontdekkingsreis in de magische wereld van de klassieke muziek stond hierbij centraal.

Om ietwat af te wijken van de traditionele kerstmarkten en -beurzen bedachten de organisatoren een formule die de bezoeker in de aanloop naar de eindejaarsfeesten net iets meer te bieden had dan het gebruikelijk hapje en tapje. Het programma ging dan ook dieper in op muziek als uiting van emotie, muziek als universele taal en muziek als flashback in het verleden en als bouwkunst voor de toekomst.
Naast enige duiding, een leuk verhaal en een vleugje poëzie stond ook een uitzonderlijke mix van licht klassieke muziekstukken, talrijke evergreens en bekende deuntjes uit de tijd van toen door het strijkkwartet ‘Muziek op Maat’ borg voor een kwalitatief hoogstaande jaarafsluiter.
Voorzitter Werner Godfroid van de cultuurraad wist tussendoor ook mee te geven dat zijn raad samen met de volkshogeschool Arch’educ begin volgend jaar de klassieke muziek ten volle in de schijnwerpers wil plaatsen. Zo kan vanaf zaterdag 23 februari iedereen die belangstelling heeft voor deze muziekvorm en die meent er alsnog onvoldoende van af te weten om haar echt naar waarde te schatten terecht in zaal Camargo. Gedurende zes zaterdagen, telkens van 14 tot 16u, zorgt Sebastien Paz Ceroni daar dan voor een ware ontdekking van de wondere wereld van de klassieke muziek. 
“Klassieke muziek wordt pas echt boeiend als je wat meer weet over die muziek en haar achtergronden. In deze cursus leer je alvast iets bij over muziekstijlen en instrumenten. Met voldoende achtergrondinformatie over de componisten krijg je eveneens meteen een beter beeld van de mensen achter de muziek. In de cursus kan je met anderen ook over muziek spreken en discussiëren. Ook wordt doeltreffend een antwoord gegeven op vragen zoals waar moet ik bijzonder naar luisteren en waar dien ik speciaal op te letten”, aldus de voorzitter van de cultuurraad.
Contact en info info@archeduc.be  - 02 454 54 01 - www.archeduc.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief