BEVER – Werner Godfroid met brugpensioen

C21

BEVER – Werner Godfroid met brugpensioen

Werner_godfroid_-____deschuyffeleer
Werner Godfroid - Foto © Deschuyffeleer
 

Werner Godfroid (58) neemt met Nieuwjaar als algemeen directeur afscheid van Arch’educ, één van de 13 volkshogescholen die Vlaanderen rijk is. De voorzitter van de Beverse cultuurraad kiest dan voor het brugpensioen. In zijn eerder leven was de rasechte Bevernaar ook al leraar, schoolboekauteur, pedagogisch directeur van het Brussels secundair onderwijs en coördinator van het Navormingscentrum Katholiek Onderwijs Mechelen-Brussel.

Met in het achterhoofd ‘Je bent nooit te oud om (bij) te leren!’ beet Werner zich jaren terug vast in het promoten, het ontplooien en het kenbaar maken van Arch'educ als één volwaardig   Vormingplus-centrum met een werkgebied in en rond Brussel. Het was dan ook onder zijn leiding en dankzij zijn werkijver en zijn lobbywerk dat Arch’educ uitgroeide tot een hoog aangeschreven volkshogeschool die tegemoet komt aan de noden van de vele mensen van alle leeftijden en uit alle bevolkingsklassen die zich verder duurzaam willen ontplooien. 
Arch’educ werd zo een vlot toegankelijk onderwijsplatform dat volwassenen, hoofdzakelijk in het kader van de vrijetijdssfeer, een ruime waaier aan cursussen en vormingswerk aanbiedt. In de visie van de afscheidnemende algemeen directeur en zijn team van educatieve spelers is steeds duidelijk naar voren gekomen dat “samenwerkingsverbanden aangaan met belendende sectoren met socio-culturele inslag, de lokale overheden, verenigingen en OCMW’s alleen maar kan zorgen voor een betere educatieve invulling”. 
Nu Werner Godfroid het roer van Arch’educ uit handen geeft , maakt hij zich op om de vrijgekomen energie, en zelfs nog meer van dat, in nieuwe uitdagingen te stoppen. Als nieuwbakken lid in de gemeenteraad wil hij er alleszins volwaardig de stem van de burger vertegenwoordigen en zo meewerken aan het bepalen van het gemeentelijk beleid.
Bezige bij
Dat de kersverse bruggepensioneerde een bezige bij is staat buiten alle kijf. “Met brugpensioen gaan staat voor mij zeker niet synoniem voor inactief worden”, strooit hij graag her en der in het rond aan al wie het horen wil. Zo neemt hij zich stellig voor, naast het ouder en pleegouder zijn van 5 kinderen en opa van een klein legertje kleinkinderen, zich als freelancer verder in te zetten voor vormingswerk met vooral Bever als uitvalbasis. Ook is hij steevast van plan om zelf nog vormingen te volgen rond duurzaamheid. Dit om zijn troetelkind vzw Dorp, dat zich wil toespitsen op het sensibiliseren van duurzame ontwikkeling, te voorzien van een nieuwe impuls. En alhoewel laatst in de rij, maar daarom niet minder belangrijk,  wil Werner Godfroid ook nog verder werk maken van de uitbouw van de Beverse heemkundige kring die hij een paar maanden geleden mede in het leven riep.
Als gemeenteraadslid dient Werner Godfroid wel het voorzitterschap van de cultuurraad in Bever op te geven. Wel is hij ook nog bestuurslid van de heksenvereniging de Makrallen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief