BEVER – Vergunning voor tijdelijke feestzaal

C21

BEVER – Vergunning voor tijdelijke feestzaal

Locaties_nieuwe_feestzaal___2_
De provinciale diensten van Stedenbouw leverden zopas een vergunning af voor de bouw van de tijdelijke gemeentelijke feestzaal op Akrenbos - Foto's © Deschuyffeleer
 
Locaties_nieuwe_feestzaal___1_
De provinciale diensten van Stedenbouw leverden zopas een vergunning af voor de bouw van de tijdelijke gemeentelijke feestzaal op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
Locaties_nieuwe_feestzaal___4_
Het gemeentebestuur heeft inmiddels al te kennen gegeven, nu de vergunning voor de tijdelijke zaal er is, hierop aansluitend ook een stedenbouwkundige aanvraag in te dienen voor een tijdelijke bijkomende parking op een perceel grond op goed 200m van de zaal - © Deschuyffeleer
 
Locaties_nieuwe_feestzaal___3_
parking - © Deschuyffeleer
 
Locaties_nieuwe_feestzaal___5_
Site voetbalveld/Plasbeek/kerkhof in het centrum - © Deschuyffeleer
 
Locaties_nieuwe_feestzaal___7_
Site Freest - © Deschuyffeleer
 
Locaties_nieuwe_feestzaal___6_
Ter Plasbeek: in afwachting van de voorlopige constructie - © Deschuyffeleer
 

De provinciale diensten van Stedenbouw leverden zopas een vergunning af voor de bouw van de tijdelijke gemeentelijke feestzaal op Akrenbos. Dat maakte burgemeester Luc Deneyer bekend tijdens de jongste gemeenteraad. De officiële bekendmaking op het perceel zelf gaat terug naar vrijdag 28 december.

Het is nu afwachten of het actiecomité Akrenbos, dat fel gekant is tegen het project, in beroep zal gaan of de vergunning alsnog via andere procedures zal betwisten. Eerder liet het comité onder de leiding van Fons Van den Berghe al uitschijnen alle rechtsmiddelen te zullen uitputten in hun strijd tegen de inplanting van de mecanozaal op het perceel grond naast de kleuterschool.
 
De afhandeling van het dossier loopt niet over rozen. Zoals burgemeester Luc Deneyer tijdens de gemeenteraad op vraag van oppositieraadslid Henk Verhofstadt nochtans liet weten, is de inplanting van de tijdelijke feestzaal op Akrenbos stedenbouwkundig, op korte termijn, wel de enige oplossing binnen de gemeente om de periode van 5 jaar voor de bouw van een definitieve gemeentelijke evenementenhal in het centrum te overbruggen.
 
Door de sluiting van de Cosmos, de enige feestzaal in de gemeente, nu met Nieuwjaar, komt het rijke verenigingsleven wel in nauwe schoentjes te zitten. Eén en al besef dat het opzetten van een definitieve feestzaal in het centrum alleszins goed 5 jaar in beslag neemt, kwam de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer naar voor met het opzetten van een tijdelijke feestzaal op een perceel grond naast de kleuterschool. Dit is duidelijk niet naar de zin van de buurtbewoners die vrezen voor onveiligheid, lawaaioverlast en moeilijkheden met de toegang tot het gehucht door onvoldoende parkeervoorzieningen.
 
Patstelling
Een eerdere hoorzitting om de buurtbewoners te informeren over het project eindigde op een patstelling tussen de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer en enkele buurtbewoners die zich verenigden in het actiecomité Akrenbos. Alhoewel decretaal niet verplicht pakte het gemeentebestuur toch ook al uit met een openbaar onderzoek. De gebundelde bezwaren van de buurtbewoners ondermeer met betrekking tot onvoldoende gereglementeerde parkeerplaatsen werden door het gemeentebestuur dan weer grotendeels opgevangen door het voorzien van bijkomende parkeergelegenheid op een perceel grond in de nabijheid van de tijdelijke feestzaal.
 
Het gemeentebestuur heeft inmiddels al te kennen gegeven, nu de vergunning voor de tijdelijke zaal er is, hierop aansluitend ook een stedenbouwkundige aanvraag in te dienen voor een tijdelijke bijkomende parking op een perceel grond op goed 200m van de zaal.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2012
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief