BEVER – Ambitieus beleidsprogramma

C21

BEVER – Ambitieus beleidsprogramma

Burgemeester_luc_deneyer_gdg_
Burgemeester Luc Deneyer

Burgemeester Luc Deneyer maakte van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad gebruik om het beleidsprogramma van zijn bestuursploeg voor de nieuwe legislatuur bekend te maken. Tegenover de maatschappelijke uitdagingen die op het kleine landelijke Bever afkomen pleitte hij voor een sterke gemeenteraad. En naar de bevolking toe komt er meer inspraak en overleg.

“De economische krimp, de zware pensioenlasten, de vergrijzing en de verzilvering, de vergroening en de verkleuring van onze samenleving noodzaken zowel vanuit het beleid van de gemeente als van het OCMW een passende en duurzame reactie”, wierp de burgemeester in eerste instantie op. “De raadsleden dienen dan ook steeds te gronde te debatteren om zo tot eigen oplossingen voor de lokale problemen te kunnen komen”. Als coach wil de burgemeester dan samen met zijn bestuursploeg en de gemeentelijke administratie gestalte geven aan dat uitgestippeld beleid.
 
Geen fusie
Luc Deneyer gaat alleszins voor een nog meer doorgedreven integrale aanpak. Zo dienen gemeente en OCMW elkaar nog meer op te zoeken en ook op het terrein verder vorm te geven aan hun samenwerking. Eveneens ziet hij een nog meer intense interlokale samenwerking met niet alleen publieke actoren zoals de brandweerzone, de politiezone, het OCMW en andere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden maar ook met private partners als oplossing om een nieuwe en  dreigende fusieoperatie van gemeenten af te wenden. Hierbij zou de eigenheid van Bever allicht verloren gaan.
 
De burgemeester legt de lat hoog voor de raadsleden. “Wij hebben nood aan sterke raadsleden die er in slagen een helikopterzicht te ontwikkelen op het gemeentelijk speelveld om van daaruit de krijtlijnen en de grote beleidslijnen te sturen en te controleren”, klonk het overtuigend. “Ook moeten zij als vertolkers van het gezond verstand van de bevolking er over waken te komen tot een nieuwe bestuurscultuur en mentaliteit. Eens de princiepbeslissingen genomen moet ook de gemeenteraad zijn administratief bureaucratisch patroon durven te doorbreken en de band met burgerinspraak en participatiedemocratie durven te leggen”.
 
Wonen en veiligheid
Concreet wil de nieuwe bestuursploeg vooral werk maken van betaalbaar wonen voor jong en oud, dorpskernvernieuwing met aandacht voor mobiliteit en veiligheid en een vrijetijdsbeleid met prioriteit voor een nieuwe gemeentelijke evenementenhal. “Ook willen wij de veiligheid van de zwakke weggebruikers waarborgen door het aanleggen van voetpaden in het centrum en van een nieuwe toegang tot de basisschool Ak’cent via Freest waar ook nog een ruime parking zou aangelegd worden”, aldus nog Luc Deneyer. Tenslotte zal nog aandacht gaan naar het zone-eigen maken van de sportinfrastructuur in Pontembeek en in het centrum en naar het opnemen van het dossier ‘trage weg 100’ in het ruimtelijk uitvoeringsplan om zo de centrumfunctie uit te breiden richting Pontembeek.
 
“Met deze duidelijke keuzes beginnen wij aan een nieuw verhaal voor de komende 6 jaar. Wij danken u dan ook bij voorbaat voor uw inzet en medewerking om dit in de komende legislatuur waar te maken”, luidde de slotboodschap van de burgemeester aan de raadsleden.
 
De ambitieuze boodschap van de burgemeester wordt alleszins positief onthaald bij de oppositie. Woordvoerder Werner Godfroid: “Met het stellen van prioriteiten, de open debatcultuur en het consulteren van de bevolking komt het bestuur reeds tegemoet aan een groot deel van ons verkiezingsprogramma. Zijn uitnodiging tot constructieve medewerking is dan ook geenszins in dovemansoren gevallen”.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief