BEVER – Geslaagde dorpsfeesten

C21

BEVER – Geslaagde dorpsfeesten

Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__23_
 
Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__10_
Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__8_
Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__3_
 
Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__28_
Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__35_
Gd_tollembeek_dorpsfeesten_bever__17_
 

De dorpsfeesten van Bever mochten zondag al bij al nog niet zozeer klagen over slecht weer. Zowel de mountainbiketochten, het petanquetornooi, het beachvolleybaltornooi en het jeugdkaatstornooi kwamen alsnog tot hun volle recht.

Voor de verwelkoming van de nieuwe inwoners tekenden een vijftigtal nieuwe Bevenaren present. De samenkomst op initiatief van het gemeentebestuur stond in het teken van “Wat heeft het landelijke Bever zoal te bieden ?”. De nieuwe inwoners werden met behulp van een beeldpresentatie wegwijs gemaakt in het gemeentelijk reilen en zeilen. Ook de sport- en de cultuurraad kregen de nodige aandacht. Na het officiële gedeelte werden de nieuwkomers vergast op een traktatie. Voor de receptie werden zij begeleid naar het petanqueplein en voor het middagmaal werden zij geloodst naar de feesttent.
 
Met 210 deelnemers was Klimax, de organiserende fietsclub  van de mountainbiketochten, meer dan tevreden. Aan het parcours doorheen de Lessense steengroeve van l’Ermitage hielden de deelnemende mountainbikers een onvergetelijke herinnering over. “Zwaar maar de moeite waard en alleszins vatbaar voor herhaling” was dan ook het commentaar van menig biker .
 
De petanquers kregen op hun beurt een tornooi te verwerken met 14 deelnemende ploegen.  Een tiental onder hen waren samengesteld uit occasionele spelers. Plezant, amusant, een aangename kennismaking en minder makkelijk dan gedacht zijn slechts een paar bemerkingen die het deelnemersveld ten grabbel gooide. Wie uiteindelijk met de titel van winnaar van het tornooi mocht pronken was ondergeschikt aan het gezegde  dat deelnemen belangrijker is dan winnen.
 
Ook het beachvolleybal kon rekenen op een ruim deelnemersveld. Goulash, de Beverse  ploeg van Tomas, Filip en Ludwina ging lopen met de overwinning. Het jeugdkaatstornooi werd gewonnen door Bever voor Idegem en Galmaarden.
 
Reeds voor de 14de keer werden de feesten afgesloten met de klassieke kiekenpotenworp van de Beverse Makrallen. Het grabbelen van  elke echte poot geeft recht op een gratis consumptie. Aan de hoofdprijs, een gemerkte poot, is een waardebon verbonden van 100 euro.  
 
Op de foto's :
1. Gemeentebestuur en nieuwe inwoners
2.- 3.- 4. Klimax en mountainbikers in en rond de steengroeve l'Ermitage in Lessen
5. Vertegenwoordigers jonge kaatsers Galmaarden (Jari Verhofstadt, Guillaume Dehantschutter) Idegem (Jeroen Daneels, Matthias Goossens) Bever (Jari Debruyn, Thibaut Dehantschutter en Lennert Collijns)
6. Kiekenpotenwerp : Werner Godfroid en de heks (Makral) van dienst.
7. De Petanquevrienden Bever.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief