BEVER – Nostalbus in Ak’cent

C21

BEVER – Nostalbus in Ak’cent

Nostalbus_gdg__4_
Nostalbus Ak'Cent, klas 4a van juf Katrien - Foto's © Deschuyffeleer
 
Nostalbus_gdg__1_
Karen Van Buggenhout van de Erfgoedcel, directrice Dorien Cochez en juf Katrien - © Deschuyffeleer
 
Nostalbus_gdg__6_
Naast het mobiliteitsspel beschikt de Nostalbus ook over een kleine projectieruimte, infoborden met foto’s en audiovisueel materiaal © Deschuyffeleer
 
Nostalbus_gdg__10_
met het educatief mobiliteitsspel worden de kinderen van dichtbij betrokken bij het gebeuren - © Deschuyffeleer
 
Nostalbus_gdg__8_
© Deschuyffeleer
 

De Nostalbus van de erfgoedcel Pajottenland/Zennevallei doet nu ook de scholen aan. De primeur was weggelegd voor de gemeentelijke basisschool Ak’cent in Bever. De bus laat nu ook de schoolkinderen in klasverband kennismaken met de geschiedenis van de mobiliteit in de streek aan de hand van oude foto’s, filmpjes en liedjes. Ook kunnen zij nog ontdekken wat er verder in de regio rond mobiliteit te beleven valt. Nieuw daarbij is wel het educatief mobiliteitsspel dat de kinderen van dichtbij betrekt bij het gebeuren.

“Het spel slaat bijzonder goed aan bij de kinderen”, zegt Karen Van Buggenhout van de Erfgoedcel. “Aan de hand van een handleiding en onder de leiding van de leerkracht ontdekken de kinderen de evolutie van de mobiliteit in de streek. In grote lijnen gaat dit van de pelgrims over de trekpaarden en de auto tot de hogesnelheidstrein die in Halle voorbijraast. De kinderen spelen het spel heel enthousiast. Het spel is trouwens ook bijzonder leerrijk. Zo leren zij ook de betekenis van een heirbaan kennen”.

Naast het mobiliteitsspel beschikt de Nostalbus ook over een kleine projectieruimte, infoborden met foto’s en audiovisueel materiaal. De bus staat overigens gratis ter beschikking. Vorig jaar was de bus trouwens ook al te bezoeken op talrijke evenementen in de streek, maar nu wordt ook doelbewust gemikt op de schoolgaande jeugd in het basisonderwijs.

Besturen, verenigingen en scholen die graag willen gebruik maken van de Nostalbus vooral bij evenementen met een afdoende volkstoeloop kunnen contact opnemen met de Erfgoedcel via Karen Van Buggenhout (0498/92 28 43 of 02/451 69 49 of karen@erfgoedcelpz.be ). 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief