BEVER – Senioren naar Den Grooten Oorlog

C21

BEVER – Senioren naar Den Grooten Oorlog

Senioren_bever_naar_de_westhoek
BEVER – Senioren naar Den Grooten Oorlog - © Deschuyffeleer
 

De seniorenraad organiseert op woensdag 22 mei een daguitstap naar de Westhoek voor het bezoeken van enkele belangrijke getuigenissen van de Eerste Wereldoorlog. Toekomend jaar is het overigens precies 100 jaar geleden dat de lont van de ‘Den Groote Oorlog’ werd aangestoken. Als voorbereiding op de herdenking van de start van die duivelse vierjarige wereldoorlog plant de seniorenraad een reeks bijzondere activiteiten, waarvan de merkwaardige daguitstap naar de Westhoek er één van is.

Het programma met als eerste bestemming Zonnebeke, in het hart van de beruchte Ieperboog, voorziet bezoeken aan het Memorial Museum Passendaele, de imposante commandobunker in Zandvoorde, de Duitse hulppost Cryer Farm en de grootste militaire begraafplaats Tyne Cot Cemetary met 12.000 graven. ’s Avonds zijn er ook nog in Ieper een korte wandeling op de vesten en het bijwonen van de dagelijkse indringende Last Post aan de Menenpoort.
 
Deelnemen kost 85 euro met inbegrip van een ontbijt, een middagmaal en een avondsnack. Ook alle inkommen en een vergoeding voor de gids zijn inbegrepen. Dranken, met uitzondering van de koffie bij het ontbijt, en persoonlijke uitgaven zijn evenwel nog bijkomend ten laste van de deelnemers.
 
De bus vertrekt om 06u30 stipt op de Plaats. De terugkomst is er voorzien omstreeks 22u30. De zeer comfortabele bus beschikt overigens over een opstaplift en is zodoende ook geschikt voor minder-mobiele personen en rolstoelgebruikers. Er worden alleszins ook twee extra rolstoelen meegenomen. De uitstap staat eveneens open voor belangstellenden van buiten Bever. De organisatie voorziet ook een ophaal- en terugbrengdienst ten huize voor de personen die over geen vervoer beschikken naar en vanaf de plaats van bijeenkomst. 

Meer info en inschrijven uiterlijk 15 mei bij voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer (054/58.02.52) of bij de gemeentelijke dienst Vrije Tijd (054/51.70.86).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief