BEVER – Kerkmeester wordt ten grave gedragen

C21

BEVER – Kerkmeester wordt ten grave gedragen

Michel_timmermans
Kerkmeester wordt ten grave gedragen - © GDG

In Bever wordt zaterdag Michel Timmermans ten grave gedragen. Hij overleed vorige dinsdag in het rusthuis De Zwaluw in Vollezele. Hij werd 80. Michel was jarenlang kerkmeester van de St-Martinuskerk, een titel die enkele jaren terug de baan moest ruimen voor lid van de kerkraad. Het is voorzitter Paul Maesfrancx die in naam van de kerkraad de aanwezigen op de uitvaart zal toespreken.

“Wij kenden Michel als een minzaam man met een aanstekelijk optimisme over leven en werk maar toch ook bezorgd over de evolutie van het geloof en het Christendom. Als kerkmeester ging hij prat op zijn mooie en merkwaardige kerk. De restauratiewerken van 2005 volgde hij, niettegenstaande hij aangewezen was op een rolstoel, toch van heel nabij op”, geeft Paul Maesfrancx graag mee.

In 2007 mocht Michel als blijk van erkentelijkheid en voor meer dan 25 jaar inzet voor de kerkgemeenschap van kardinaal Danneels het zilveren Sint-Romboutskruis ontvangen. Door zijn wankele gezondheid kon hij echter op de viering niet aanwezig zijn. Het was pastoor Georges Verhaeghe die hem toen het ereteken ten huize ging overhandigen. Het schonk Michel een meer dan gelukzalig gevoel toen hij vernam dat kardinaal Danneels hem ter gelegenheid van de historische processie in  2007 thuis zou komen begroeten. Een onafwendbare ziekenhuisopname strooide echter opnieuw roet in het eten en ook dit gloriemoment ontglipte hem.
Van de Vlaamse Gemeenschap krijgt Michel nu de eretitel toegekend van ‘Penningmeester van de kerkfabriek St-Martinus’. Naast kerkmeester was Michel ook een fervent tuba-speler, een passie die hij indertijd kon delen met zijn muzikale collega’s van de toenmalige katholieke maatschappij De Ware Vrienden.
Michel was de vader van Martine, Marc, Magda en Alain die hem samen met hun partners acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen schonken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief