BEVER - Open atelier bij thierry Van Vreckem

C21

BEVER - Open atelier bij thierry Van Vreckem

Thierry_van_vreckem_open_atelier_juni_2013__2_
BEVER - Open atelier bij thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 
Thierry_van_vreckem
 
Open_atelier_van_vreckem_bever_2013
Guido Cooreman, Jan Heyvaert en Johan Jacobs zijn het met elkaar eens “Thierry is een veelzijdig duizendpoot maar boven alles is hij een getalenteerd kunstschilder” - © Deschuyffeleer
 
Open_atelier_van_vreckem_bever_2
BEVER - Open atelier bij thierry Van Vreckem
 

Jolijtmaker, wijnliefhebber, hobbykok, populaire figuur,…. Thierry Van Vreckem is dit allemaal maar boven alles is en blijft hij kunstenaar. Iedereen die zich hier van wil vergewissen is welkom op zijn Open Atelier in Romont 5

Op de vernissage, die trouwens bijgewoond werd door een ruime delegatie van kunstminnend Vlaanderen, waren de sprekers Guido Cooreman, Jan Heyvaert en Johan Jacobs het met elkaar eens “Thierry is een veelzijdig duizendpoot maar boven alles is hij een getalenteerd kunstschilder”.
 
Guido Cooreman:  “Wat is kunst, wat is het doel van een kunstenaar? De kunstenaar is een vragensteller, wij als “belever” van kunst maken ons verhaal, onze eigen interpretatie. Daarin slaagt Thierry bijzonder goed. Zijn werken geven ruimte aan onze beleving”.
 
Jan Heyvaert, uitgever De Draak Boekmaker:  “Thierry als mens, open, vrijgevig, enthousiasmerend, meeslepend,… Thierry is onder andere ook de maker van het schilderij dat de cover siert van het werk “Anorexia, mijn drang om te verdwijnen”, cover die dit jaar werd geselecteerd op de shortlist voor de publieksprijs van het best vormgegeven boek”.
 
Johan Jacobs, huisvriend en kunstverzamelaar was kort en bondig: “Thierry, stop met koken en schilder!”
 
Thierry Van Vreckem: “met een open atelier biedt ik de bezoekers een opportuniteit om een kijkje te komen nemen in de leefwereld van de kunstenaar. Met mijn kunst beoog ik het op doek zetten wat de fotograaf ziet door zijn lens maar dan met een strikt persoonlijke inbreng. Mijn schilderijen zijn niet overdreven abstract. In mijn werk geef ik een stukje bloot zonder daarbij alles bloot te geven. Het feit dat men in mijn schilderijen niet alles ziet maakt ze dan ook boeiend” 
 
Ergens betreurt Van Vreckem de huidige evolutie nopens de positie van de kunstenaar. ”Iedere kunstenaar is noodgedwongen ook een commerçant. Ook aan de status van de kunstenaar werd de laatste decennia serieus gesleuteld. Vroeger werd de kunstenaar vereenzelvigd met de eenzaat, de kluizenaar en de wereldvreemde. Thans moet de kunstenaar ook uit de kast komen met een modern en hedendaags imago”.   
 
In het open atelier van Thierry Van Vreckem dat vandaag en morgen van 10 tot 18u nog vrij toegankelijk is staan een 20-tal werken tentoon gesteld die hoofdzakelijk kunnen gebundeld worden onder de noemer ‘menselijke figuren’.
 
Nadere informatie op http://www.thierryvanvreckem.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief