BEVER – Domein Akrenbos wordt woongebied

C21

BEVER – Domein Akrenbos wordt woongebied

Akrenbos_domein_bever
BEVER – Domein Akrenbos wordt woongebied - © Deschuyffeleer
 

Ook het Domein Akrenbos behoort tot de clusters van weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen die door de provincieraad in het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan definitief werden vastgesteld als bijkomend woongebied. Indien de plannen nu ook nog, zoals algemeen verwacht, door de Vlaams minister voor ruimtelijke ordening Philippe Muyters worden goedgekeurd komt zo een einde aan de onzekerheid waarmee tal van eigenaars op die terreinen de voorbije decennia kampten.

De woonwijk Akrenbos Domein krijgt nu toch een woonbestemming. Het groene karakter blijft behouden dankzij specifieke voorschriften voor de inrichting van het terrein. De noordelijke uitloper van het gebied, die gelegen is in een valleigebied, wordt wel omgevormd naar natuurgebied.
Voor bijkomend woongebied gelden wel specifieke bouwvoorschriften. Om zich in orde te stellen moeten de gezinnen die binnen deze gebieden wonen voor hun weekendverblijf nog wel een vergunning voor de functiewijziging naar wonen aanvragen bij hun gemeente.
Om de gewenste ontwikkeling op het terrein te realiseren werd door de provincie samen met de gemeenten tevens een draaiboek opgemaakt waarin al de nodige acties met aanduiding van de betrokken actoren opgenomen werden. De provincie zal deze acties coördineren en tevens zelf middelen inzetten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief