Robin Devleesschouwer wint Ronde van BEVER

C21

Robin Devleesschouwer wint Ronde van BEVER

7de_ronde_van_bever_den_bidon__3_
BEVER – Robin Devleesschouwer wint Ronde van Bever Foto's ingezonden door W. Van Eesbeeck, B. Peeters en A. Deroulez
 
7de_ronde_van_bever_den_bidon__2_
BEVER – Robin Devleesschouwer wint Ronde van Bever voor Nico Vanbever uit Sint-Lievens-Houtem. Derde werd Koen Van Kerckhoven uit Putte - Foto's ingezonden door W. Van Eesbeeck, B. Peeters en A. Deroulez
 
7de_ronde_van_bever_den_bidon__1_
Organisator Den Bidon - Foto's ingezonden door W. Van Eesbeeck, B. Peeters en A. Deroulez
 

De 7de editie van de Ronde van Bever voor gentlemen groeide ook dit jaar uit tot een echt succes. Met 59 renners aan de start toonden de organisatoren van wielerclub Den Bidon zich dan ook best tevreden. Het pleit werd beslecht in een massaspurt. Robin Devleesschouwer uit Tollembeek toonde zich hierin de snelste.

Alhoewel bij de start de gietende regen spelbreker dreigde te worden kwam tijdens de wedstrijd de zon al gauw door het wolkendek priemen. En dat zette de renners meteen aan tot flink wat strijdlust. Zoals gebruikelijk werden de eerste drie van de in totaal 11 af te leggen ronden in groep afgehaspeld.    
 
De prijzen voor de renners uit Bever werden al uitgedeeld bij het begin van de 5de ronde. De gouden bidon was voor Tim Plasman, de zilveren voor Tillo Van Eesbeeck en de bronzen bidon voor Tom Van Peteghem.
 
Een sterke Jeroen Rijnders uit Antwerpen reed enkele ronden alleen op kop maar werd dan weer gegrepen door het peloton. Het peloton gaf geen enkele renner nog een vrijgeleide. En zo kreeg de Ronde van Bever voor de eerste keer in haar geschiedenis een massaspurt. Hier was Robin Devleesschouwer uit Tollembeek de snelste voor Nico Vanbever uit Sint-Lievens-Houtem. Derde werd Koen Van Kerckhoven uit Putte. “Als er een koers was, die ik graag wilde winnen, dan was het wel de Ronde van Bever”, liet een opgetogen winnaar na afloop trots optekenen.
 
Nieuw in de organisatie was dat er ook geldprijzen waren voorzien voor de renners vanaf plaats 4 tot en met 20. Nog een bijzonderheid was dat voor de eerste keer een vrouwelijke renner aan de start verscheen. Zo mocht Elke, overigens de vriendin van de winnaar van de gouden bidon Tim Plasman, mee op het podium. Zij kreeg de bloemen, hij zoals eerder al aangehaald, de gouden bidon.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2013
Godleieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief