REGIO/ HERNE - Brandweer Edingen opendeurt

C21 Css

REGIO/ HERNE - Brandweer Edingen opendeurt

Deschuyffeleer_editiepajot
 
Deschuyffeleer_editiepajot__7_
Deschuyffeleer_editiepajot__10_
Deschuyffeleer_editiepajot__1_
 

De Gewestelijke Brandweerdienst van Edingen houdt opendeurdag. De kazerne aan de  Sint-Kristofelvest mocht ’s morgens naast een geïnteresseerd publiek ook de burgemeesters van Edingen en Herne, tal van oudgedienden en de stadsmandatarissen ontvangen voor de plechtige opening.

In zijn openingstoespraak beklemtoonde Commandant Didier Leriche de snelle evolutie van de laatste decennia. Met een korps van nagenoeg vijftig manschappen waaronder 5 dames, verricht de Edingse brandweer op jaarbasis nagenoeg 1500 interventies, waarvan er een 800-tal op rekening komen van de ambulancedienst en 565 incidenten van allerlei aard. 71 keer rukte het korps uit voor een effectieve brandbestrijding. Dat zij als eerste korps ter plaatse waren voor de bestrijding van de brand van de kerk van Galmaarden blijft sowieso gegrift in hun geheugen.
 
Burgemeester Florine Pary Mille dankte het korps voor de onverdroten inzet en had ook een speciale aandacht voor de familieleden van de brandweerlieden die op haast ieder moment van de dag dienen beschikbaar te zijn en menig risicovolle opdracht tot een goed einde dienen te brengen.
 
Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om twee nieuwe voortuigen plechtig in te wijden. Deken Huvelle kreeg hierbij de assistentie van de gelegenheidsmeters Martine en Marie-France.
 
De brandweerdienst van Edingen is alsnog operationeel in Herne en haar deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle en Herfelingen, in Tollembeek en in Bever.  Met de installatie van de voorpost van de brandweer van Lennik in Galmaarden (Tollembeek) ziet het werkingsgebied van de Edingse brandweer zich in principe op termijn in Vlaams-Brabant beperkt.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 06 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 04 jun 2022

archief