Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER

C21

Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER

Voetbalstage_excelsior_2013__18_
Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER - © Deschuyffeleer
 
Voetbalstage_excelsior_2013__14_
Het gros van de 67 deelnemers is reeds aangesloten bij FC Excelsior. De 26 anderen zijn ofwel aangesloten bij een andere voetbalclub ofwel was het hun eerste kennismaking met het jeugdvoetbal - © Deschuyffeleer
 
Voetbalstage_excelsior_2013__16_
Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER: 'de meisjes' - © deschuyffeleer
 
Voetbalstage_excelsior_2013__13_
De hoofdtrainers Kevin Buyl, Morgan Drapier, Antony Berckmans, Guillaume Vroman, Dimitri Van Nieuwenhover, Rudy Soudan, Melvin Buyl en keepertrainer Sebastien Richard. Zij werden bijgestaan door de hulptrainers Ricky, Thomas, Boris en Sylvain. Voor de algemene ondersteuning tekende Dorien Cochez - © Deschuyffeleer
 
Voetbalstage_excelsior_2013__6_
Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER - © Deschuyffeleer
 
Voetbalstage_excelsior_2013__3_
Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER - © Deschuyffeleer
 
Voetbalstage_collage_gdg
Kevin Buyl en voorzitter FC Excelsior Bever Michel Debleser - © Deschuyffeleer
 
Voetbalstage_excelsior_2013__7_
Voetbalstage bij FC Excelsior BEVER - © Deschuyffeleer
 

Al het derde jaar op rij organiseerde een team van het jeugdcomité van Excelsior Bever met Kevin Buyl als gangmaker op de terreinen op Pontembeek een stage voor jonge voetballers. De ganse week werden de Messi’s en de Lukaku’s  in petto er dan ook wegwijs gemaakt in technische, tactische en fysieke vaardigheden. Maar ook extra-sportieve aspecten zoals teamgeest, fairplay, discipline kwamen nadrukkelijk aan bod.

Dit jaar schreven 67 jongelingen waaronder 4 meisjes zich in. Zij werden verdeeld over 6 groepen gaande van duiveltjes (U6) tot miniemen (U13) . Heel veel voetbal en heel veel spel, afwisseling en ontspanning. Dat is waar de hoofdtrainers Kevin Buyl, Morgan Drapier, Antony Berckmans, Guillaume Vroman, Dimitri Van Nieuwenhover, Rudy Soudan, Melvin Buyl en keepertrainer Sebastien Richard voor gingen. In die taak werden zij overigens nog bijgestaan door de hulptrainers Ricky, Thomas, Boris en Sylvain. Voor de algemene ondersteuning tekende Dorien Cochez en voor de droogjes en natjes zorgde de erevoorzitter van het jeugdbestuur Gaston Debleser.
Het gros van de 67 deelnemers is reeds aangesloten bij FC Excelsior. De 26 anderen zijn ofwel aangesloten bij een andere voetbalclub ofwel was het hun eerste kennismaking met het jeugdvoetbal. Zo was er zelfs een spelertje van Etoile Claret Montety Toulon in Zuid-Frankrijk van de partij.
In de voormiddag kwamen de specifieke voetbaltechnieken één voor één aan bod om in de namiddag over te gaan in een wedstrijdfase en een tornooivorming. Kevin Buyl: “Over gans de week werden ook ludieke wedstrijden ingebouwd, kwestie van het geheel zo speels en leutig mogelijk te houden. De regendag van woensdag hebben wij opgevangen met een filmnamiddag. Ook hiervan heeft iedereen met volle teugen genoten”.
Voor hun inzet werd iedere deelnemer op het einde van de stage door het bestuur van de voerbalploeg beloond met een bal, een diploma, een ploegfoto en een verrassingspakket.
Een domper op het sportgebeuren was echter een inbraak in de kantine. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg FC Excelsior ongewenst bezoek. Twee toegangsdeuren werden opengebroken. Een radiotoestel en wat mondvoorraad werden  gestolen. Gaston Debleser: “Onze terreinen aan Pontembeek liggen in volle natuur. Op zich is dat een pluspunt ware het niet dat dit dieven ook op ideeën brengt. Om dit in de toekomst te voorkomen maken wij eerstdaags werk van de installatie van een degelijk stil alarmsysteem met mogelijks ook camerabewaking. Bezoekers met slechte bedoelingen zijn bij deze dan ook gewaarschuwd”.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2013
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief