BEVER - Woning nipt gespaard van vlammen

C21

BEVER - Woning nipt gespaard van vlammen

Brand_romont_aug_2013__4_
BEVER - Woning nipt gespaard van vlammen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Brand_romont_aug_2013__1_
Smalle doorgang naar Romont 22 - © Deschuyffeleer
 
Brand_romont_aug_2013__3_
BEVER - Woning nipt gespaard van vlammen - © Deschuyffeleer
 
Brand_romont_aug_2013__2_
BEVER - Woning nipt gespaard van vlammen - © Deschuyffeleer
 
Brand_romont_aug_2013__5_
BEVER - Woning nipt gespaard van vlammen - © Deschuyffeleer
 

Maandagavond is een bijgebouw van een woning in Romont volledig uitgebrand. De brand vernielde ook enkele toestellen voor tuinonderhoud die er gestald waren. Gelukkig kon het woongedeelte gevrijwaard blijven. Een elektrisch defect ligt waarschijnlijk aan de oorsprong van de brand. Niemand werd gewond.

Het was in de  late namiddag dat eigenaar Max Desmecht, met verlof in het Luikse, een telefonische alarmmelding ontving voor zijn woning. Buurman Rudy werd gecontacteerd en verzocht een kijkje te nemen maar deze kon dan niets verdacht vaststellen. Enige tijd later zag Guido, een andere buur, een rookpluim opstijgen vanuit een bijgebouw. Hij sloeg onmiddellijk alarm bij buur Pierre- Emmanuel en verwittigde de brandweer. Een snelle interventie van zowel de brandweer van Edingen als die van de Lennikse voorpost in Tollembeek kon wel voorkomen dat het zopas vernieuwd woongedeelte in de vlammen opging.
De brandhaard zou ontstaan zijn door een elektrische kortsluiting in de installatie van de drie zonnepanelen en/of de warmwaterboiler die zich in op en in het bijgebouw bevonden. Het zou dat elektrisch defect kunnen zijn dat aan de basis ligt  van zowel het uitvallen van de elektriciteit als van het ontstaan van de brand.  
Een stapel opgeslagen en kurkdroog brandhout alsook gestald klein materiaal met onder meer een grondbreker en een zitmaaier en bijhorende benzine maakten er een vlammenzee van. Door de reactie van de alerte buren, een goede windrichting en de snelle interventie van de brandweerkorpsen kon de brand gelukkig het woongedeelte niet in zijn macht krijgen. Enkel de dubbele beglazing van een tweetal ramen en een afvoerpijp  van de woning konden aan de hitte niet weerstaan.
De eigenaars keerden vanuit hun vakantieoord onmiddellijk terug naar Bever waar zij in de late avond aankwamen. Intussen hield buur Pierre-Emanuel met wie de familie Desmecht voortdurend in telefonisch contact was gebleven een oogje in het zeil. Hij zorgde er dan ook voor dat het ronddartelend pluimvee alsnog kon ontsnappen.
Vanmorgen was eigenaar Max duidelijk nog niet bekomen van de emoties: “Voor zowel mijn vrouw als voor mezelf was het even slikken toen we de ravage aan ons huis zagen. Het kon uiteraard nog veel erger geweest zijn maar toch is de schade omvangrijk. Reeds vandaag heb ik afspraak met de verzekeringsmakelaar”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief