BEVER – Veel volk voor Open Monumentendag

C21 Css

BEVER – Veel volk voor Open Monumentendag

Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__3_
 
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__39_
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__42_
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__21_
 
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__43_
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__40_
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__17_
Deschuyffeleer_ep_open_monumentendag_bever__4_
 

Met nagenoeg 150 deelnemers aan de gegidste wandeling in het centrum was Open Monumentendag voor de organiserende Cultuurraad van Bever een schot in de roos. Het was de voorzitter van de Cultuurraad Werner Godfroid die de belangstellenden op sleeptouw nam.

Het kleine Bever nam de gelegenheid te baat om een paar van haar  merkwaardige, waardevolle en exclusieve gebouwen uit de 20ste eeuw in de kijker te zetten. Zo ging de wandeling langs het Sterretje, voormalige pastorie en nu kinderdagverblijf, de tuinen van de brouwerij Rigaux, tot 1914 éen van de  zovele Beverse bier- en jeneverproducenten, de binnenkoer van het vroegere feodaal kasteel de Massiet eertijds gebruikt als opslagplaats van  dezelfde brouwerij en  het gemeentehuis, initieel de villa van de familie Rigaux en naderhand Rijkswachtpost met cachot voor gestrafte rijkswachters.
 
De tocht eindigde in het complex Rosario,  het voormalig klooster van les Soeurs de la Charité de Saint-François de Sales en eertijds ook onderwijsinstelling voor meisjes. Hier werd de wandelaar getrakteerd op het pianorecital met de suite “de Schilderijententoonstelling”  van componist Moessorgsky door Veronika Iltchenko.  
 
In Rosario werden voor de gelegenheid ook de 56 schilderijen tentoongesteld die door leken schilders op de dorpsfeesten werden gecreëerd onder de begeleiding van de plaatselijke kunstenaars Armand Fay, Micheline Van de Velde en Thierry Van Vreckem.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 06 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 04 jun 2022

archief