Atletiekclub Pajottenland zomert, BEVER sport!

C21

Atletiekclub Pajottenland zomert, BEVER sport!

Acp_bever_2013___1_
Atletiekclub Pajottenland zomert, BEVER sport! - © Deschuyffeleer
 
Acp_bever_2013___4_
Bea Ricour en de monitoren Lien, Laura, Joël, Lies, Jonas, Laurent en Sylvia - © Deschuyffeleer
 
Acp_bever_2013___6_
Het omnisportkamp van Atletiekclub Pajottenland biedt de kinderen zo de ideale gelegenheid om nader kennis te maken met een grote waaier sportdisciplines - © Deschuyffeleer
 
Acp_bever_2013___11_
“Een leuke mix van spel, sport, amusement en iets bijleren zijn de inzet van deze sportweek”, aldus Béa Ricour - © Deschuyffeleer
 
Acp_bever_2013___17_
“Een leuke mix van spel, sport, amusement en iets bijleren zijn de inzet van deze sportweek”, aldus Béa Ricour - © Deschuyffeleer
 

Na de succesvolle editie vorig jaar pakte Atletiekclub Pajottenland (ACP) dit jaar opnieuw uit met een omnisportkamp. Het kamp dat nog loopt tot nu vrijdag en de toepasselijke naam meekreeg van ‘ACP Zomert - Bever Sport!’ gaat hoofdzakelijk door op en rond de voetbalterreinen van FC Excelsior aan Pontembeek. 

Draaischijf van het hele gebeuren Bea Ricour en de monitoren Lien, Laura, Joël, Lies, Jonas, Laurent en Sylvia hebben dan ook meer dan de handen vol met het 60-tal kinderen tussen 4 en 13 jaar die iedere dag vanaf ’s morgens en gewapend met een flinke dosis enthousiasme en uithoudingsvermogen de terreinen inpalmen. Alles gebeurt dan ook onder de professionele begeleiding van deskundige lesgevers en met de nodige aandacht voor het pedagogische aspect.
 
Verdeeld volgens leeftijd in drie groepen wordt al dat jong volk iedere dag getrakteerd op een viertal sportblokken. Zo komen algemene bewegingsspelen aan bod, maar is er even goed plaats voor atletiek, balsporten, dans en zelfs een fietsparcours en een fietstocht. Van tijd tot tijd wordt ook gebruik gemaakt van de overdekte sporthal Ter Plasbeek. Het omnisportkamp van Atletiekclub Pajottenland biedt de kinderen zo de ideale gelegenheid om nader kennis te maken met een grote waaier sportdisciplines.
 
Het is Bea Ricour, tevens lerares lichamelijke opvoeding aan de basisschool Ak’Cent Bever en actief sporter bij ACP, die het geheel superviseert en in goede banen leidt. Van bij hun aankomst tot bij hun vertrek zijn alle kinderen nauwlettend in de gaten gehouden. “Een leuke mix van spel, sport, amusement en iets bijleren zijn de inzet van deze sportweek”, aldus Béa Ricour.
 
ACP is FC Excelsior en de gemeente Bever alleszins bijzonder erkentelijk voor de logistieke ondersteuning. Zo mogen de jongelingen en hun monitoren gratis gebruik maken van de sportinfrastructuur aan de Pontembeek. “Het is hier rustig, ruim, mooi, veilig en aangenaam en zowel de terreinen als de lokalen voldoen volkomen aan onze noden”, aldus nog de sportlerares.
 
Meer info over Atletiekclub Pajottenland (ACP) is terug te vinden op www.atletiekclubpajottenland.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief