BEVER / HERNE – Terheydecycling-team ontbolstert volop

C21

BEVER / HERNE – Terheydecycling-team ontbolstert volop

Ter_heyde_cycling_team
BEVER / HERNE – Terheydecycling-team ontbolstert volop - Foto ingezonden
 

Het gaat het Terheydecyclingteam de laatste dagen voor de wind. Na ettelijke keren ‘net niet’ beginnen de overwinningen zich op te stapelen. En daarbij ook een reeks opmerkelijke zeges die ofwel een provinciale of een nationale trui opleverden ofwel een bijzondere uitstraling hadden. Zo werd Joery Desomer Brabants kampioen en Bjorn Lison Belgisch kampioen. Een Terheydecycling-kwartet dan weer schoot de oppergaai in de Eneco Team ploegentijdrit.

Het was in Liedekerke dat neo-wielrenner Joery Desomer uit Galmaarden Brabants kampioen werd in de categorie A van de Vlaamse Wielerfederatie (VWF), meteen ook zijn eerste overwinning. Met drie echte kanshebbers in de ploeg zakte het Terheydecycling-team bijzonder gemotiveerd af naar het kampioenschap. De uitgestippelde taktiek klopte als een bus waarbij Joery met zijn zege dan ook het orgelpunt plaatste. Het is trouwens in de schoot van het Terheydecycling-team dat de nieuwe kampioen zich inmiddels voluit heeft weten te ontplooien als wielrenner.
 
Het Belgisch kampioenschap van de VWF werd een week later in Huizingen gereden op een loodzwaar parcours. Ondanks het heuvelachtig parcours viel de beslissing pas diep in de finale. Bjorn Lison uit Bever kon met een klein groepje naar de finish rijden en spurtte zich overtuigend tot kampioen. Eerder was hij in andere wedstrijden al ontelbare keren op de dichtste ereplaatsen geëindigd.
 
De viering van de Belgische kampioenstitel was nog maar enkele uren uit de benen of daar wachtte het Terheydecycling-team al een andere bijzondere opdracht. In het voorprogramma van de aankomst van de Eneco-toer in Geraardsbergen kregen lokale wielerteams de kans een ploegentijdrit over goed 9 km af te werken. En dat parcours was niet van de poes met onder meer de beklimming van de Denderoordstraat aan het vroeger sanatorium en de hele klim naar de Oudenberg via de Vesten en de Muur. Het Terheydecycling-team toonde zich ook hier beresterk en sleepte de overwinning in de wacht. Het team was samengesteld uit de kersverse Belgische kampioen Bjorn Lison, Yorich Lison uit Viane, Roel Reigel uit Herne en de bezieler van het team Wim Blaton uit Overboelare. Het was voor deze renners dan ook een hele eer iets na de profs op het hoofdpodium te worden gehuldigd als overwinnaars. Meteen ook een schitterende publicitaire stunt naar de teamsponsers toe en uiteraard ook een unieke belevenis voor de renners.
 
Het reilen en zeilen van het team zijn overigens steeds te volgen via de facebookpagina van het Terheyde Cycling Running Duatlon Team en de website www.terheydecyclingteam.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief