BEVER – Gert De Pelseneer wint wielercriterium voor gentlemen

C21

BEVER – Gert De Pelseneer wint wielercriterium voor gentlemen

Koers_gentlemen_bever_2013__19_
BEVER – Gert De Pelseneer wint wielercriterium voor gentlemen - © Deschuyffeleer
 
Koers_gentlemen_bever_2013__31_
BEVER – Gert De Pelseneer wint wielercriterium voor gentlemen Het podium en de 'bidon-winnaars' - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de Dorpsfeesten was wielerclub Den Bidon toe aan de organisatie van de 5de editie van het Bevers Wielercriterium voor Gentlemen. Naast het sportieve gaat hierbij ook veel aandacht naar de sfeer. Daartoe worden dan ook enkel echte streekgenoten uitgenodigd.

De renners kregen in de regen 15 ronden van elk haast 3 km voor de wielen geschoven. De 23 vertrekkers maakten er wel een sportief hoogstaand spektakelstuk van. Met vier werd er uiteindelijk gespurt voor de overwinning. Winnaar werd Gert De Pelseneer uit Viane, overigens vorig jaar nog gekroond als de beste klimmer. Steven De Bruyne uit Moerbeke legde beslag op de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door François Koen uit Vollezele terwijl Eric De Ryst (Geraardsbergen) vrede moest nemen met de vierde stek.
 
Omdat er bij deze editie geen echt verklede deelnemer meereed werd de roze bidon, het voorziene kleinood voor deze renner, deze keer uitzonderlijk toegekend aan de oudste wielrenner in koers. En dat was Curt Maes uit Geraardsbergen. De groene bidon voor de beste spurter ging naar David Van Steenberge (Galmaarden). De prijs voor de beste klimmer dan weer was weggelegd voor Eric De Ryst.
 
Het reglement voor het criterium voorziet wel dat een deelnemer slechts één bidon in ontvangst mag nemen. En dat verklaart meteen waarom de podiumrenners François Koen als de echte beste spurter en Gert De Pelseneer als de ware beste klimmer respectievelijk de groene en de bolletjes bidon toch aan hun neus zagen voorbij glippen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief