BEVER – Basisschool Ak’cent vaart af met 417 leerlingen

C21

BEVER – Basisschool Ak’cent vaart af met 417 leerlingen

Ak_cent_bever_1
BEVER – Basisschool Ak’cent vaart af met 417 leerlingen - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent_2
Het vierde leerjaar met juf Katrien. 23 leerlingen waarvan 11 van buiten de gemeente (Bassilly, Rebaix, Ath, Marcq, Ghislenghien, Deux-Acres, Maffles, ....) Juf Katrien begon deze morgen aan haar 14de schooljaar als lerares. Al vier jaar staat zij telkens voor de 4de klas - © Deschuyffeleer
 

In de gemeentelijke basisschool Ak’cent werd het ruime sop van het nieuw schooljaar gekozen met een richtbootje voor iedere leerling en het zingen van de Marie-Louise als afscheid van de ouders. Met 417 leerlingen gespreid over twee vestigingsplaatsen en verdeeld over 9 klassen in het kleuteronderwijs en 14 in het lager onderwijs belooft het voor directrice Dorien Cochez en haar team alleszins opnieuw een veeleisende bedoening te worden.

Voor 20 kinderen was het de eerste keer dat zij de schoolpoort van Ak’cent mochten binnenstappen. Voor de peuterklassen zijn er al 48 kleintjes ingeschreven wat dan weer maakt dat er nog slechts 2 plaatsen vrij zijn. Als kleine gemeente met goed 2000 inwoners zag het gemeentebestuur zich overigens enige tijd terug al genoodzaakt een leerlingenstop in te voeren.
 
Voor Martine Frisch, zorgcoördinator van het kleuteronderwijs, betekent de start van het nieuwe schooljaar meteen ook het instappen in het laatste schooljaar voor haar pensionering. Ak’cent telt in totaal een 40-tal leerkrachten waaronder enkele getrouwen zoals Christine Vanderperre met 20 jaar dienst en Martine Herremans en Véronique Van Belle met 30 dienstjaren. Nieuwkomers bij het onderwijzend personeel zijn er dit jaar niet bij.
 
Dorien Cochez is inmiddels begonnen aan haar tweede schooljaar als voltijdse directrice. “De positieve doorlichting van onze school stemt ons bijzonder gelukkig”, zegt zij. “Wij kregen wel enkele werkpunten mee die ons richting geven om de kwaliteit van ons onderwijs nog te verbeteren”.
 
Reeds de eerste weken staat een reeks bijzondere activiteiten op het programma. Zo is er de deelname aan de actie ‘Toon je sport op school’ waarbij de kinderen in de kledij van hun hobby naar school mogen komen. Midden september is er dan de Verkeersweek en naar het einde van de maand toe de eerste Kid’s run in de plaats van de eerder gangbare veldloop.
 

Voor de kinderen valt er overigens ook nog positief nieuws te rapen. Als alles loopt volgens plan gaan zij vanaf oktober bij regenweer niet langer moeten schuilen in de regentent maar krijgt een gedeelte van de speelplaats er een degelijke overkapping bij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief