BEVER - Grootjes en kleintjes samen op de schoolbanken

C21

BEVER - Grootjes en kleintjes samen op de schoolbanken

Grootjes_en_kleintjes_1_ak_cent_2013
BEVER - Week van de grootouders - Grootjes en kleintjes samen op de schoolbanken - Foto's ingezonden
 
Grootjes_en_kleintjes_ak_cent_2013
BEVER - Week van de grootouders - Grootjes en kleintjes samen op de schoolbanken - Foto's ingezonden
 

Met het initiatief van de Seniorenraad ‘Grootouders en kleinkinderen samen op de schoolbanken’ kreeg De Week van de Grootouders ook in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent flink wat aandacht. Twee dagen lang gonsde de school dan ook van bijzondere bedrijvigheid. Alle eerste-, tweede en derdegraadsklassen, samen goed voor een paar honderd leerlingen, werden betrokken bij het initiatief van de Seniorenraad.

Zowel in de vestiging in het centrum als die op Akrenbos bundelden de directie, de leerkrachten, de leerlingen en de talrijke oma’s en opa’s vooraf hun ideeën om een zinvol programma uit te dokteren zowel voor de grootouders als de kinderen. Zo werd een resem heel uiteenlopende workshops, telkens van een uur, op het getouw gezet waarbij de grootjes en de kleintjes samen aan de slag gingen. 
De leerlingen en de talrijk opgekomen grootouders konden dan ook samen, naast het maken van vogelnestjes, trekpopjes en kerstversiering,  tekenen, zingen, verhaaltjes vertellen, knutselen, boetseren, breien, mandjes vlechten en samen een digitaal fototoestel leren gebruiken.
Uitschieters bij dit alles kwamen vooral uit de workshops tekenen en fotografie. Zo waren er een paar pientere jongens en meisjes die de Beverse dorpskern in een nieuw kleedje staken. Hierbij hadden zij vooral oog voor afdoende parkeergelegenheid en veilige voetpaden. Ook een boompje hier en een bloempje daar ontbraken niet in hun ontwerp.
Mits een paar tips over de betekenis van de icoontjes op het digitaal fototoestel en enkele raadgevingen over belichting en compositie wisten de jonge fotografen in spe al vrij vlug behoorlijk een stilleven weer te geven en konden zij ook al degelijke foto’s inblikken van de aanwezige grootouders en hun kleinkinderen.
Marie-Jeanne Deschuyteneer, voorzitter Seniorenraad: “Aan dit initiatief houden wij als senioren een meer dan aangename en leerrijke ervaring over. Dit initiatief is dan ook beslist vatbaar voor herhaling”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief