BEVER – Buurtwinkel Prima Bina verjaart!

C21

BEVER – Buurtwinkel Prima Bina verjaart!

Prima_bina_1_jaar__4_
BEVER – Buurtwinkel Prima Bina verjaart! - © Deschuyffeleer
 
Prima_bina_1_jaar__1_
Sabrina Durieux en juf Veronique - © Deschuyffeleer
 
Prima_bina_1_jaar__2_
BEVER – Buurtwinkel Prima Bina verjaart! - © Deschuyffeleer
 
Prima_bina_1_jaar__3_
BEVER – Buurtwinkel Prima Bina verjaart! - © Deschuyffeleer
 

Precies één jaar geleden was het de heropening van de Prima-buurtwinkel op de plaats in Bever. Samen met Sinterklaas stonden toen Sabrina Durieux en voor de gelegenheid ook haar partner Claude Tresignie nog ietwat onwennig hun eerste klanten te woord en ten dienste. Het afgelopen jaar heeft Prima Bina de jonge uitbaters zeker geen windeieren gelegd. Sabrina is meer dan gelukkig met haar keuze voor het zelfstandig statuut en de overname van een kruidenierszaak.

“Oh, ik herinner mij die eerste dag nog alsof het gisteren was”, vertelt Sabrina. “Het was toen toch even schrikken. Wij mochten die dag ruim 200 klanten verwelkomen. Voor Claude en voor mij was het bij momenten wel eventjes te druk. Toch zagen wij het van bij het begin goed zitten. En dat is thans met een jaartje ervaring nog steeds zo”.
“Als je een eigen zaak begint is het altijd een sprong in het duister. Men droomt van vele dingen, men praat er over met vele mensen, men wint informatie in, men schuimt het internet af, men probeert zich in de administratieve mallemolen een weg te banen, kortom men tracht zich in te leven in wat gaat komen”, ratelt de uitbaatster door. “Het was dan ook een weloverwogen gok. Gelukkig ligt onze buurtwinkel blijkbaar goed in de markt zowel bij de mensen uit het dorp als bij passanten. Niet alleen bekende dorpsgezichten schuiven aan de kassa aan, ook vrij veel mensen die ik niet persoonlijk ken”.
“Eigenlijk werd de heropening van de enige buurtwinkel in het dorp een win-win-operatie voor iedereen. Claude, mijn moeder, de kinderen en de klanten zien allen in dat Prima Bina meer voordelen dan nadelen biedt”, aldus nog Sabrina. “Het enige dat ik zou wensen voor de zaak is meer parkeergelegenheid. Door het invoeren van de blauwe zone werd door het gemeentebestuur reeds een poging gedaan dit netelig probleem bij te sturen. Het is een stap in de goede richting maar slechts weinigen gebruiken de blauwe schijf en respecteren dan ook de toegestane parkeertijd”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief