BEVER – Seniorenraad wil Den Grooten Oorlog bijzonder herdenken

C21

BEVER – Seniorenraad wil Den Grooten Oorlog bijzonder herdenken

Aankondiging_herdenking_grooten_oorlog
BEVER – Seniorenraad wil Den Grooten Oorlog bijzonder herdenken - © Deschuyffeleer
 

De Seniorenraad wil toekomend jaar het begin van Den Grooten Oorlog van 1914-1918  alleszins merkwaardig herdenken en bekwam hiervoor van de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer de volledige medewerking. Naast het klassiek eerbetoon aan de monumenten wordt er ook gedacht aan het opzetten van een historische stoet. Eén en ander dient wel nog in een definitieve vorm gegoten.

Marie-Jeanne Deschuyteneer: “Met ons project willen wij vooral onze helden uit Den Grooten Oorlog herdenken zonder evenwel ook die uit de Tweede Wereldoorlog te vergeten. Een bezinningsplechtigheid aan de monumenten en een historische stoet lijken ons daartoe de meest aangewezen pijlers. Graag hadden wij ook de andere verenigingen, de adviesraden en de scholen en zelfs particulieren bij ons initiatief betrokken. Een receptie met de familie van de oudstrijders zou dan de herdenking moeten afsluiten”.
 
“Een eerste benadering bestaat er in de historische stoet op te bouwen aan de hand van enkele wagens die de sfeer van de oorlog oproepen en van koetsen met foto’s van de oudstrijders en hun medailles. De stoet zou begeleid worden door een escorte te paard”, aldus nog de enthousiaste voorzitter.
 
Nu de initiatiefnemers de volledige medewerking van het gemeentebestuur kregen toegezegd wordt in eerste instantie uitgekeken naar een projectleider die alles kan uitkienen en in goede banen kan leiden. Ook dient zo vlug mogelijk een datum voor de herdenking vastgelegd. De voorzitter en haar ploeg maken zich dan ook sterk dit alles reeds kort na Nieuwjaar te hebben uitgeklaard.
 
Meer info bij de voorzitter via marie.jeanne.deschuyteneer@telenet.be of 054/58.02.52.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief