BEVER opnieuw titeldrager van Sportelgemeente

C21

BEVER opnieuw titeldrager van Sportelgemeente

Huldiging_bever_bierbeek_boutersem_diest
Huldiging van Bever, Bierbeek, Boutersem en Diest - Sportelgemeente 2013 - Foto ingezonden
 
Huldigingsplakaat
BEVER opnieuw titeldrager van Sportelgemeente - Foto ingezonden
 
Sportraad
BEVER opnieuw titeldrager van Sportelgemeente - De Sportraad Bever - Foto ingezonden
 

Bloso heeft in Machelen de Vlaams-Brabantse sportelgemeenten en de supersportelgemeente van het jaar gehuldigd. Over gans Vlaanderen namen 202 gemeenten deel aan de actie. De gelauwerde gemeenten werden gehuldigd per provincie. Ook Bever was één van de 33 gemeenten in de provincie die de titel mochten ontvangen van Sportelgemeente 2013. Het is Dilbeek die de titel van Supersportelgemeente in de wacht sleepte. Kortenaken en Halle werden eerste en tweede runner ups.

Van de 37 Vlaams-Brabantse gemeenten die een dossier indienden kregen 33 gemeenten de titel ‘Sportelgemeente’ toegekend. Dit zijn naast Bever, overigens ook vorig jaar al laureaat, Aarschot, Affligem, Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Halle, Hoeilaart, Holsbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Lennik, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Roosdaal, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Ternat, Tienen, Tremelo en Zaventem.
De actie kadert in de Bloso-campagne voor 50-plussers ‘Sportelen, beweeg zoals je bent’ en wil gemeenten aansporen om het lokaal sportaanbod voor 50-plussers uit te bouwen. Met het verlenen van de titel willen BLOSO en de provinciebesturen die gemeenten in de kijker plaatsen die in het kader van de Vlaamse sensibiliseringscampagne bijzondere inspanningen leveren.  
De overhandiging van de laureaatplaat en de bijhorende prijs gebeurde in Machelen in aanwezigheid van Philippe Paquay, de administrateur-generaal Bloso en van Jelle Van Cauwenberg van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Gentse universiteit. Die hield een causerie over ‘Beweging en zittend gedrag bij ouderen: risicogroepen en omgevingsinvloeden’.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief