HERNE / BEVER – Veilig de Oudejaarsnacht in met de feestbussen

C21

HERNE / BEVER – Veilig de Oudejaarsnacht in met de feestbussen

2013-2014_de_lijn
HERNE / BEVER – Veilig de Oudejaarsnacht in met de feestbussen - © Deschuyffeleer
 

Wie veilig de overgang van oud naar nieuw wil maken kan naast de BOB-afspraken onder vrienden voor het rijden met de auto ook nog gebruik maken van de feestbussen van De Lijn. Zo kan er ook dit jaar vanuit Herne op de feestbussen opgestapt worden om zich te begeven naar het feestgedruis en de grootse Nieuwjaarsfuiven in de streek.

De feestbussen kaderen ook nu weer in de provinciale campagne ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ waarin de provincie, De Lijn, de gemeenten en de preventie- en politiediensten elkaar vinden. De campagne is erop gericht het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicatie te voorkomen en het gebruik van het openbaar vervoer aan te moedigen. Daarenboven bieden ook nog her en der plaatselijke initiatieven extra vervoersmogelijkheden, gratis of tegen een kleine vergoeding, tussen discotheek, café of feestzaal en thuis. Met een speciaal oudejaarsnachtbiljet van 3 euro van de Lijn kan de hele nacht onbeperkt gereisd worden. En ook op Nieuwjaarsdag is het biljet nog geldig.
 
De feestbussen van De Lijn zijn gebaseerd op de gewone buslijnen en vormen daarom een aanvulling op het normale aanbod. Sommige feestbussen beginnen evenwel pas te rijden rond middernacht omdat tevoren nog gebruik kan gemaakt worden van bussen die onder de normale dienstregeling vallen. Die normale dienstregeling kan overigens steeds geraadpleegd worden op www.mijnlijn.be . De aanvullende regeling van de feestbussen kan dan weer bijzonder overzichtelijk en vlot gecombineerd ingekeken worden op www.delijn.be . Een terugvalbasis is ook nog het betalend centraal info-nummer van De Lijn (070/22.02.00).
 
In Herne ligt de voornaamste halte van de feestbussen 160 van De Lijn aan het Heldenplein en in Herfelingen zijn dat De Vier Armen en het Centrum die dan ook zowel de Nieuwjaarfuiven in Gooik/Strijland als die in Lennik/Gaasbeek aandoen. Via de stelplaats in Leerbeek kan ook steeds verder doorgereisd worden op de feestbussen 128 (Brussel-Leerbeek via Dilbeek) en 153 (Halle-Ninove via Leerbeek). En verderop biedt ook de stelplaats Dilbeek nog bijkomende mogelijkheden naar Ternat en Groot-Bijgaarden toe.
 
Best zelf op voorhand zijn reisweg en bijhorende timing uitstippelen via de beschikbare informatiekanalen blijft evenwel steeds de boodschap.
 
Overigens gaat er ook in de Katholieke Kring in Herne een Nieuwjaarsfuif door.       
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief