BEVER – Fakkeltocht naar Walmkebrand in Viane

C21

BEVER – Fakkeltocht naar Walmkebrand in Viane

Fakkeltocht_feb_2014
BEVER – Fakkeltocht naar Walmkebrand in Viane - © Deschuyffeleer
 

De sportdienst organiseert op 23 februari, weliswaar een zondag, in samenwerking met de sportraad en de feestvereniging Viane Viert een winterwandeling naar de buurt van het museum ’t Aloam in Viane. De wandeling werd meteen warm ingeduffeld in een fakkeltocht naar het aansteken van Walmkebrand.

De gegidste wandeling vertrekt om 17u45 aan de tijdelijke feestzaal Ter Wijsbeek om dan met fakkels en langs rustige buurtwegen het Amandusplein in Viane aan te doen. Om 19u15 wordt dan van hieruit verder opgetrokken naar het museum ’t Aloam om daar om 20u het aansteken van het vuur van Walmkebrand mee te beleven. Tussendoor kan hier dan nog genoten worden van sfeervolle muziek, een hapje en een drankje en een gezellige babbel. De terugtocht richting Makrallendorp wordt aangevat om 21u.   
 
De deelname is gratis. Aangepast schoeisel en kledij zijn wel aangewezen. Er dient wel vooraf en uiterlijk 04 februari ingeschreven te worden via nancy.duyms@bever-bievene.be (054/51.70.82).
 
Met Walmkebrand willen de organisatoren in Viane het gemeenschapsgevoel stimuleren. Ook willen zij het vroegere gebruik in ere herstellen en dit binnen het kader van de erkenning van het feest van Krakelingen en Tonnekesbrand in Geraardsbergen als Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen en van de opname van hetzelfde feest op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van Unesco.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief