BEVER – Op wandel met heksen

C21 Css

BEVER – Op wandel met heksen

Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__47_
 
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__1_
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__12_
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__22_
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__24_
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__29_
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__36_
Deschuyffeleer_heksenwandeling_bever_08__18_

In de aanloop naar Halloween pakte de heksenvereniging de Makrallen het voorbije weekend opnieuw uit met de nachtelijke heksenwandelingen. Dat de organisatie andermaal een schot in de roos was bewijst de massale belangstelling voor het vier uur durend heksen-nacht-spektakel.  

Naar een boek van Dominique Delvin uit de19de eeuw werden in Bever in 1595 twee vrouwen, de echtgenotes van Liénard Del Val en van Sébastien Catier, veroordeeld wegens hekserij. Met dit historisch gebeuren in het achterhoofd ontstond in 1977 de heksenvereniging de Makrallen.
 
Onder de impuls van de Makrallen kreeg Bever mettertijd een heksenstandbeeld. Ook vormt het dorp geregeld het decor van evenementen waarbij heksen en hekserij centraal staan.
 
Zo trokken vrijdag en zaterdag een 500-tal deelnemers verdeeld over 20 groepen en telkens geleid en begeleid door een Makrallenheks doorheen het nachtelijk Bevers landschap. Op een parcours van nagenoeg 6 km werden zij getrakteerd op ondermeer parels van acteerkunst. Naast de pastoor, de baljuw, de heraut, de kluizenaar, de wachters en de beul maakten uiteraard ook tal van heksen hun opwachting. In het duister en met schaarse belichting werden op schilderachtige of geheime plaatsen authentieke heksenverhalen of saga’s verteld en historisch waargebeurde verslagen van heksenprocessen weergegeven. Dit alles werd afgewisseld met muziek, heksenproeverijen en visuele effecten in een toverachtige sfeer. Bovenop het beeld- en klankspektakel tekende de dansgroep Camargo voor haar versie van “dance macabre”.
 
Om de organisatie vlot en succesrijk te laten verlopen dienden de Makrallen en Raymond Soudan in het bijzonder een beroep te doen op meer dan 100 medewerkers.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 06 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 04 jun 2022

archief