BEVER – Paul Maesfrancx alleereerste voorzitter Centraal Kerkbestuur

BEVER – Paul Maesfrancx alleereerste voorzitter Centraal Kerkbestuur

Kerkbestuur_bever__1824_x_1368_
Kerkbestuur Bever: voorzitter Paul Maesfrancx, secretaris Stephane Leybaert, lid Odette Myncke, pastoor Andy Penne als aangestelde door de bisschop en Paul Weverbergh ingehaald als expert - Foto ingezonden.
 

Ook Bever gaat voortaan door het leven met één centraal kerkbestuur als overkoepelend orgaan voor zowel de St-Martinusparochie in het centrum als de St-Géreongemeenschap op Akrenbos. Allereerste voorzitter van het nieuw orgaan is Paul Maesfrancx.

Door een recente decretale wetswijziging dienen ook de gemeenten met minder dan vier parochies van de rooms-kathlieke eredienst op hun grondgebied te beschikken over een centraal kerkbestuur. Zo ook Bever. Het gewijzigd Vlaams eredienstendecreet heeft bovendien de bevoegdheden van het centraal kerkbestuur uitgebreid en de rol van dat bestuur bij het maken van afspraken met de gemeentelijke overheid versterkt.
 
Het decreet wil dat het centraal kerkbestuur in de eerste plaats een overlegorgaan is enerzijds voor het overleg tussen de verschillende kerkfabrieken en anderzijds voor overleg met het gemeentebestuur. Zo heeft het bestuur een coördinerende rol bij het indienen van het meerjarenplan, het budget en van de jaarrekeningen. Verder verleent het administratieve en technische ondersteuning bij de werking van de kerkfabrieken en treedt het op bij overleg met de gemeentelijke overheid.
 
De verkiezingen uit de leden van de twee Beverse kerkfabrieken maakten dat de voorzittersfakkel toekwam aan Pauk Maesfrancx. Als secretaris werd Stephane Leybaert aangewezen terwijl Odette Myncke als derde gekozene zetelt als lid. Ook pastoor Andy Penne maakt als door de bisschop aangestelde verantwoordelijke deel uit van het bestuur, dat overigens Paul Weverbergh inhaalde als expert.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 07 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 06 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief