BEVER – Gemeentebestuur wil bevolking betrekken bij herdenking Wereldoorlogen

C21

BEVER – Gemeentebestuur wil bevolking betrekken bij herdenking Wereldoorlogen

Herdenking_bevrijding
BEVER – Gemeentebestuur wil bevolking betrekken bij herdenking Wereldoorlogen - © Deschuyffeleer
 

Ter ondersteuning van de grootse plechtigheden die door de Seniorenraad worden opgezet tijdens het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 september ter herdenking van het dramatisch begin van den Grooten Oorlog nu 100 jaar geleden en bijkomend van de geallieerde landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog goed 70 jaar terug verspreidt het gemeentebestuur dezer dagen een flyer in alle brievenbussen van de gemeente. Hierin roept het de bevolking op de huizen te bevlaggen en massaal aan de themawandeling deel te nemen liefst in een kledij anno begin de jaren 1900.

Met de slagzin ‘Allen eren, die aan de vrede hebben gebouwd’ roept burgemeester Luc Deneyer namens het gemeentebestuur de inwoners op dat weekend “eer te betuigen aan de ontelbare slachtoffers tot welk kamp zij ook behoorden en hen te herinneren die toen gestreden en geleden hebben voor wat zij toen beschouwden als hun vaderlandse plicht”.

Door de inwoners aan te zetten hun huizen te bevlaggen en massaal aan de historische themawandeling deel te nemen wil het gemeentebestuur samen met de organisatieteam van het herinneringsweekend onder de leiding van Marie-Jeanne Deschuyteneer en samen met de bevolking “in alle bescheidenheid allen eren die aan de vrede hebben gebouwd”.
 
Het programma oogt alleszins indrukwekkend, aardig origineel en bijzonder respectvol. Het is overigens ook vervat in een fraaie programmabrochure. Blikvangers zijn de muzikale theatermonoloog van Leen Persijn, de tentoonstelling van de Cultuurraad in de St-Martinuskerk, de aansprekende themawandeling en een oorlogsmaaltijd gevolgd door een bevrijdingsbal.
 
Meer info via bever.senior@telenet.be of 054/51.70.86.     
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief