BEVER / GALMAARDEN – Middernachtmis in de St-Martinuskerk

C21

BEVER / GALMAARDEN – Middernachtmis in de St-Martinuskerk

Middernachtmis_bever_2014
BEVER / GALMAARDEN – Middernachtmis in de St-Martinuskerk - © Deschuyffeleer
 

Wie naar aanleiding van het Kerstfeest nog een traditionele middernachtmis wil bijwonen kan hiervoor op Kerstavond om 24 u alsnog terecht in de St-Martinuskerk in het centrum van Bever. Daar gaat pastoor Andy Penne dan voor in de misviering als opener van het kerkelijk feest van Kerstmis. Daarmee is de centrumparochie van Bever nog één van de weinige locaties waar zo’n bijzondere misviering plaats vindt.

Bij het begin van de Eucharistieviering wordt het Kindje Jezus symbolisch en uitermate respectvol in de kribbe van de Kerststal in de kerk neergelegd. De misviering wordt opgeluisterd met volkszang waarbij uiteraard ook een plaats is voorbehouden voor de traditionele Kerstliederen.
Binnen de parochies Galmaarden, Tollembeek en Bever die bediend worden door pastoor Andy Penne is er vooraf ook nog een Kerstavondmis om 17.30 uur in de Sint-Pauluskapel te Galmaarden. Op Kerstdag zelf dan weer zijn er ook nog twee gezinsvieringen. Die zijn bijzonder bestemd voor de jonge gezinnen. Zo is er een misviering om 9.15 uur in de Sint-Martinuskerk van Tollembeek en om 11 uur in de Sint-Martinuskerk van Bever. In die gezinsvieringen hebben aankomende de eerste communicanten alleszins een bijzondere inbreng.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief