BEVER – Dorpscafé terug open

C21

BEVER – Dorpscafé terug open

Deschuyffeleer_café_christine_bever__3_
 
Deschuyffeleer_café_christine_bever__6_
Deschuyffeleer_café_christine_bever__4_
 

Zes maanden na de sluiting van café Rozeken in het centrum van Bever nemen Christine (Dedecker) en Guy (Carels) het heft in handen om terug leven in de Beverse brouwerij te brengen. Zopas zwaaide de cafédeur opnieuw open en stroomt er terug bier uit de tapkranen.

Christine en Guy zijn in de gemeente geen onbekenden. De nieuwe cafébazin werkte als poetsvrouw voor het OCMW, terwijl de nieuwe waard er reeds geruime tijd gevestigd is als zelfstandig schrijnwerker. Occasioneel was Christine al eerder gelegenheidsbazin in de voetbalkantine en op drukke dagen stond zij ook al eens mee achter de toog van het toenmalig café Bij Rozeken.

Na rijp beraad besliste het koppel begin oktober het cafépand van de brouwerij Inbev voor 9 jaar te huren. Onmiddellijk na de ondertekening van het huurcontract werden de handen uit de mouwen gestoken om de drankgelegenheid zo vlug mogelijk in een nieuw kleedje te steken. Niet alleen werden de muren van een fris kleurtje voorzien maar ook het sanitair werd grondig onder handen genomen.

“Wij hebben bijna dag en nacht gezwoegd om de eerste klanten zo vlug mogelijk te kunnen ontvangen” zegt Guy. “Uiteraard is alles nog niet afgewerkt. Zo moet in eerste instantie de toog nog een lifting krijgen, de inkomdeur dient te worden vernieuwd en er moet nog noodverlichting worden aangebracht”.

Café Bij Christine is alle dagen open vanaf 10u behalve op donderdag. De officiële opening is voorzien na Nieuwjaar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief