BEVER - What Makes a Great Song ?

C21

BEVER - What Makes a Great Song ?

Deschuyffeleer_rosario_dec_08__23_
 
Deschuyffeleer_rosario_dec_08__22_
Deschuyffeleer_rosario_dec_08__5_
Deschuyffeleer_rosario_dec_08__11_

Gedurende tien maanden brachten Conor Biggs en Pádhraic Ó Cuinneagáin in de kapel van Rosario een reis doorheen het gezongen lied. Van Bach over Haydn en Beethoven naar Schubert, Brahms, Fauré en Debussy tot Tchaikovsky, Mussorgsky, Purcell, Britten, Gurney, Quilter, Finzi en Ives. De recitalreeks eindigde met een hommage aan Andrew Wise en Shane Brennan, twee roemrijke hedendaagse Engelse componisten.

Ooit bood Rosario onderdak aan religieuzen. Nu is het een gastvrij onderkomen voor mensen die de stilte opzoeken. Johan Vriens, Antwerpenaar en eigenaar sinds 1999, knapte het vervallen gebouw grondig op, maar waakte er over de monastieke sfeer te handhaven.

Als groot muziekliefhebber opent Johan geregeld de deuren van de kapel voor activiteiten waarbij klank en beweging een grote rol spelen. Zo waren er in 2008 een reeks recitals met als titel What Makes a Great Song ?

Dit liederenproject, een multimediaal project met zang, woord en beeld is een huzarenstukje van Conor Biggs. Hij soleerde eerder reeds voor BBC Radio 3, RTE radio en televisie en voor de VRT-radio en -televisie. Hij is lid van het Vlaams Radiokoor en het Gregoriaans ensemble Psallentes. 

Meer info op www.rosario.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 30 mei 2024

archief