BEVER – Dorpsfiguren aan het woord

BEVER – Dorpsfiguren aan het woord

Editiepajot_bever_deschuyffeleer_bevernaars_2009_homepage
 

In het voorjaar start de cultuurraad van Bever in samenwerking met Rosario en de volkshogeschool Arch’educ met een reeks spreekbeurten met als thema Bevernaars aan het woord. Inwoners met een ongewoon beroep, een passie of een niet alledaagse hobby krijgen dan de gelegenheid te vertellen over hun ervaringen, bevindingen en verzuchtingen.

Op dinsdag 20 januari bijt Johan Vriens alleszins de spits af. Hij ontsluiert de geheimen van Rosario en zijn ecologische verbouwingen. Ook Rosario als stiltecentrum en decor voor concertreeksen wordt belicht.

In februari heeft Loes Wijnant, lactatiedeskundige, het over borstvoeding. Geen bakerpraatjes maar deskundige informatie. In maart is het dan de beurt aan Thierry Van Vreckem, beeldend kunstenaar en fotograaf. In zijn atelier praat hij ronduit over zijn kunstenaar zijn.

Later in het jaar komt nog Geertrui Verschueren, kunsthistorica en gediplomeerd restaurateur, uitwijden over de restauratie van glasramen en de vele toepassingen van glas in lood. Ook Michel De Bruyn is nog voorzien met een praatsessie over de bouw van de Viola da Gamba, een strijkinstrument uit de 16e eeuw.

Info op www.cultuurraadbever.be en www.archeduc.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief