BEVER – Provincie herstelt de oevers van de Beverbeek en de Poreelbeek

BEVER – Provincie herstelt de oevers van de Beverbeek en de Poreelbeek

Waterellende_bever_7_juni_2016__4_
Waterellende 7 juni - Plaats Plasbeek - © Deschuyffeleer
 
Pontembeek
BEVER – Provincie herstelt de oevers van de Beverbeek en de Poreelbeek - © Deschuyffeleer
 
Waterellende_bever_7_juni_2016__10_
Waterellende 7 juni - Poreelbeek - © Deschuyffeleer
 

De provincie Vlaams-Brabant besteedt 40.000 euro voor het herstel van de oeverbescherming van de Beverbeek (Plasbeek) en de Poreelbeek. Op 7 juni jongstleden kreeg Bever immers te kampen met zware wateroverlast als gevolg van zeer intense regenval die de streek toen trof. Hierbij werd onder meer een deel van de oeverbescherming aan Plaats, 9B weggeslagen en kreeg de woning van onder meer Cathérine Langhendries het erg te verduren. Het gemeentebestuur drong dan ook aan op spoedmaatregelen.

“Omdat de stabiliteit van eenwoning in het gedrang kwam, beslisten wij onmiddellijk tot een herstelling over te gaan. Over een lengte van 47 m werd nieuwe oeverversterking geplaatst zodat de bewoners weer gerust kunnen zijn”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Waterlopen.
Ook de oevers van de Poreelbeek, net afwaarts de lange overwelving onder het centrum van Bever, werden zwaar getroffen. “Over een lengte van 50 m wordt thans hier nieuwe oeverbescherming voorzien. Door deze werken wordt de stabiliteit van de oevers en van de bestaande tuinafsluitingen opnieuw gegarandeerd.”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. “Tegelijkertijd wordt ook een nieuw vuilrooster geplaatst dat minder gevoelig is voor verstoppingen. Hierdoor neemt de kans op wateroverlast sterk af’. Het einde van ook deze werken is in zicht.
Zowel de Beverbeek als de Poreelbeek werden in december 2014 in het kader van het herklasseren van de onbevaarbare waterlopen overgedragen aan de provincie. “Met deze herstellingswerken wordt weer een stap gezet in het uniform en regelmatig onderhoud van de onbevaarbare waterlopen in onze provincie”, besluit gedeputeerde Monique Swinnen. “Wij overleggen dan ook verder met de gemeente om te kijken welke maatregelen nog kunnen genomen worden aan de beken en voor de bestrijding van erosie”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 07 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2017
Marc Colpaert | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 21 aug 2017

archief