BEVER – Dit weekend ‘Open Atelier’ in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem

BEVER – Dit weekend ‘Open Atelier’ in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem

Open_ateleir_thierry_van_vreckem___1_
BEVER – Dit weekend ‘Open Atelier’ in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 
Open_ateleir_thierry_van_vreckem___2_
BEVER – Dit weekend ‘Open Atelier’ in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 
Open_ateleir_thierry_van_vreckem___3_
BEVER – Dit weekend ‘Open Atelier’ in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 
Open_ateleir_thierry_van_vreckem___4_
BEVER – Dit weekend ‘Open Atelier’ in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem - Werner Godfroid © Deschuyffeleer
 

Dit weekend zijn belangstellenden uitermate welkom in de kunsthoeve van Thierry Van Vreckem in het gehucht Romont voor een ‘Open Atelier’. Thierry Van Vreckem (45), afkomstig van Ninove, is al jaren een welbekend kunstenaar in de ruime zin van het woord. Schilderen, tekenen, beeldhouwen, koken, fotograferen, …. Kort, in alles gebruikt hij zijn creatieve begaafdheid. Dit leidt dan ook tot het meedragen van de stempel van ‘levenskunstenaar’, een beschrijving die hij zichzelf graag toe-eigent en die wonderwel past in een levenspatroon waarbij de manier van denken, voelen, wonen en werken berust op het scheppen van schoonheid, een gevoel dat geacht wordt zowel bij de kunstenaar als bij de bezoeker een esthetisch genot op te wekken. 

In Thierry’s dagindeling nam de beroepsmatige en bijzonder gespecialiseerde fotografie van onder meer auto’s van het merk Suzuki en zijn betrokkenheid in het kunstproject HOres met kunstgalerijen in onder meer het sjieke Sint-Martens-Latem en het mondaine Knokke-Heist, de jongste maanden een ruime plaats in. “Dit betekent echter niet dat ik het schilderen een time-out toebedeelde. Integendeel”, zette Thierry schalks zoals steeds de toon tijdens de vernissage.
Met zijn ‘Open Atelier’ wil hij nu duidelijk stellen dat de kunstfotografie hem bijzonder nauw aan het hart ligt maar dat hij intussen ook als klassiek kunstenaar in alle rust verder werkte aan realisaties die evenwel niet parallel lopen met de fotografie maar wel elkaar aanvullen. “Met mijn schilderkunst beoog ik het op doek zetten van wat de fotograaf ziet door zijn lens maar dan met een strikt persoonlijke inbreng. Mijn schilderijen zijn niet overdreven abstract. In mijn werk geef ik een stukje bloot zonder daarbij alles bloot te geven. Het feit dat men in mijn schilderijen niet alles ziet maken ze dan ook juist zo boeiend”, geeft de kunstenaar nog aan.
Werner Godfroid, de dynamische ondervoorzitter van Pajottenland+, leidde de vernissage in. Hij bewierookte Thierry’s werk als “het gekenmerkt zijn door een eenvoudig maar doeltreffend kleurenpallet, gelijkaardige vormen, wonderlijk virtuoos en in zekere zin ook repetitief. Bij de werken van Thierry word je stil en kan je wegdromen, je kan er zelf je eigen interpretatie aan geven. Dat maakt het juist zo interessant”.
Wie geboeid is door en nader kennis wil maken met Thierry Van Vreckem’s kunst is dit weekend alleszins ten zeerste welkom ten huize van de ‘Kunsthoeve’ aan Romont 5 in Bever (E429/A8 afrit 28 Bassily). Thierry ontvangt zijn gasten van 10 tot 18u.
Meer info zie www.thierryvanvreckem.be 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2017
Marc Colpaert | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 21 aug 2017

archief