BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup

BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup

10834977_334287546772721_5741857801666338122_o
BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup - Foto ingezonden
 
Thierryvanvreckem
BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup - © Thierry Van Vreckem
 
Img_2593
BEVER – Thierry Van Vreckem mikt op ereplaats in World Photographic Cup - © Deschuyffeleer
 

Beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem is één van de 18 gelukkigen die door de Federatie van Belgische Beroepsfotografen geselecteerd werd om ons land  te vertegenwoordigen op de 4de editie van de World Photographic Cup  (WPC) die op 23 februari aanstaande haar beslag krijgt in Yokohama (Japan). De prestigieuze World Photographic Cup is een treffen waar beroepsfotografen op wereldniveau met elkaar wedijveren voor de hoogste eer.

Suzuki-publiciteitsfoto
In totaal nemen 27 landen verspreid over vier continenten deel aan de wedstrijd. Een van de 15 deelnemende Europese landen dan weer is België. Iedere fotograaf aangesloten bij de beroepsvereniging mocht zo een gecertifieerd onbewerkte foto inzenden in de categorieën portret, natuur, illustratie, reportage, huwelijk of publiciteit. Voor Thierry werd het een publiciteitsfoto genomen in opdracht van autofabrikant Suzuki. Voor de ingezonden foto van de wagen uit de S-Cross-familie ging de Bevenaar overigens naar de Glencoe-regio gelegen in de Schotse Highlands. Daar ging hij er de Suzuki vereeuwigen in het decor van de drie imposante bergtoppen van de ‘Three Sisters’. Voor het nemen van de weerhouden Suzuki-foto maakte Thierry gebruik van een Pentax 645Z, een middengrote digitale spiegelreflexcamera die met zijn 51 megapixels beelden in een superhoge resolutie mogelijk maakt.
Een hele eer
Vanuit de nationale vereniging van de beroepsfotografen is het een hoog gekwalificeerde vakjury die bepaalt welke drie foto’s per categorie weerhouden worden voor inzending naar de WPC. Zo krijgt Thierry in zijn categorie het gezelschap van Steven Massart en Carine Vangerven. Thierry is dan ook meer dan tevreden met de selectie: “Ik ervaar deze selectie als een hele eer en een welgekomen beloning voor jarenlange inzet. Als topberoepsfotograaf word je niet geboren. Naast de degelijke opleiding die ik genoot op Sint-Lucas waarbij ik leerde zowel een eigen artistieke beeldtaal te ontwikkelen als de nodige technische en artistieke vaardigheden op te doen, en die mij dan toelieten de professionele fotografielaan in te slaan, is er ook nog het hard werken aan een eigen identiteit en aan een eigen visie die via een ruime ontdekkingstocht met vallen en opstaan maakt dat je je kunt verheffen uit de massa”.
Een extraatje voor Editiepajot
Samen met een 80-tal andere hoog gekwalificeerde weerhouden foto’s in de categorie publiciteit of commercial wordt nu ook de Suzuki-foto van Thierry de komende dagen in de schoot van de WPC beoordeeld door een internationale vakjury. Op 9 januari worden vooreerst de namen van de drie finalisten bekendgemaakt op de Imaging USA in San Antonio (Texas). De individuele winnaars en het Cup Winning Team worden dan gehuldigd op 23 februari in de Japanse stad Yokohama.
Guitig als steeds doch alleszins in alle oprechtheid heeft Thierry toegezegd dat, indien hij er een gouden plak aan over houdt, een redacteur van Editiepajot van zijn keuze hem dan alleszins mag vergezellen naar Yokohama.
Art Center HOres
Al enige tijd behoort beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem ook tot het uitgelezen kransje kunstenaars die verbonden is aan het prestigieuze kunstproject van de Art Center HOres groep van Nina Van den Bosch in St-Martens-Latem en Knokke. Specifiek aan de groep is dat hij vooral werken verkoopt van een 20-tal zorgvuldig geselecteerde talentvolle kunstenaars uit verschillende branches, waaronder ook kunstfotograaf Thierry Van Vreckem.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Thierry Van Vreckem/Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 07 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2017
Marc Colpaert | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 21 aug 2017

archief