BEVER – Ak’cent telt 400 leerlingen

C21

BEVER – Ak’cent telt 400 leerlingen

Editiepajot_400ste_ll_akrenbos_deschuyffeleer__1_
Dante Cane, zijn juffen en zijn peutercollega's. - Foto: GD Tollembeek
 
Editiepajot_400ste_ll_akrenbos_deschuyffeleer__6_

De gemeentelijke gesubsidieerde basisschool Ak’cent van Bever mocht zopas de 400ste leerling inschrijven. De eer viel te beurt aan Dante Cane uit Bever. Momenteel telt de school over haar drie vestigingsplaatsen overigens reeds 403 leerlingen waarvan 142 op Akrenbos. De school ontvangt naast een schare leerlingen in het lager onderijs (243) ook een omvangrijke meute peuters en kleuters (160).

Met iets meer dan 2000 inwoners blijft de schoolbevolking van de gemeenteschool gestaag groeien. Eén en ander valt echter te verklaren door de herkomst van de kinderen. Zij komen immers uit 38 verschillende gemeenten met als toppers uiteraard Bever (180), Deux-Acren (36), Bassilly (22) en Bois-de Lessines (21). De schoolpopulatie bestaat nagenoeg uit evenveel kinderen met het Nederlands als het Frans als voertaal. De leerkrachten gaan er dan ook prat op dat alle kinderen bij het verlaten van de basisschool, zelfs deze met uitsluitend franstalige ouders, behoorlijke taalresultaten in het Nederlands bekomen.

Bever is en blijft een unicum. Het onderwijzend personeel bestaat uitsluitend uit vrouwelijke leerkrachten (40). Enkel directeur Guy Deneyer houdt de mannelijke eer hoog.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief