Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK

C21

Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK

Kaarsen
Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK - © Deschuyffeleer
 

Op 2 februari, de veertigste dag na Kerstmis, viert de Kerk telkens het feest van Maria Lichtmis als  het feest van de Opdracht van de Heer. Vanouds worden er op die dag kaarsen gezegend en wordt er een kaarsenprocessie gehouden. Het is de gewoonte dat veel mensen die dag ook pannenkoeken bakken.

Naar aanleiding van dat feest van Maria Lichtmis wordt er op donderdag 2 februari om 19 uur in de Sint-Martinuskerk van Bever een Heilige Mis opgedragen. Daarin worden kaarsen gezegend. Ook wordt er dan een lichtprocessie gehouden. Kaarsen zijn ter plaatse te verkrijgen. Wie dat wil kan ook kaarsen meebrengen om te laten zegenen.
Vanouds organiseren parochies rond Lichtmis ook een kinderzegen. De dopelingen van het afgelopen jaar worden daarbij dan uitgenodigd voor een korte viering met kinderzegen. In de Sint-Pauluskapel van Galmaarden werd in 2016 in totaal 45 kinderen gedoopt. Voor hen is er in die Sint-Pauluskapel een viering op zaterdag 4 februari om 15 uur. In Tollembeek werden er het afgelopen jaar 20 kinderen gedoopt. Voor hen is er in de kerk van Tollembeek een viering op zondag 5 februari om 15 uur. In Bever dan weer werden er het voorbije jaar eveneens 20 kinderen gedoopt. Voor hen is er een viering op zaterdag 11 februari om 15.30 uur. “Het spreekt voor zich dat andere families met hun kinderen ook steeds welkom zijn in deze vieringen met kinderzegen”, luidt de uitnodiging van pastoor Andy Penne.
Na de vieringen voorzien de parochies overigens gewoontegetrouw ook nog een drankje voor de aanwezigen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief