BEVER – Frans van Deursen zingt gedichten van Leo Vroman

C21

BEVER – Frans van Deursen zingt gedichten van Leo Vroman

Rosario_feb_2017
BEVER – Frans van Deursen zingt gedichten van Leo Vroman - © Deschuyffeleer
 

Nu zondag 26 februari om 11u zingt de welbekende Nederlandse acteur, zanger, schrijver en componist Frans van Deursen gedichten van de gerenomeerde Nederlandse dichter Leo Vroman in het oud klooster in het centrum dat inmiddels werd omgebouwd tot B&B Rosario. Dit toch wel vrij uniek concert kreeg als titel ‘De Vogel in mijn Borst’ mee. Frans van Deursen is vooral bekend van zijn grote rollen in de musicals ‘Miss Saigon’, ‘Aida’, ‘Koning van Katoren’ met bijhorende nominatie voor de Musical Award en ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’. Voor dit toch wel aangrijpend concert zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

“Op 22 februari 2014 overleed Leo Vroman op 98-jarige leeftijd.Een dag later raakten zijn regels postuum alsnog mijn hart. Ik hoorde muziek in de woorden van de oude dichter, en vroeg een uitgelezen gezelschap muzikanten ze om te toveren tot liederen. Zodat ik ze kon zingen”. Zo legde Frans van Deursen in die tijd de link met Leo Vroman, de Nederlands-Amerikaanse dichter, (toneel)schrijver, tekenaar, schilder, bioloog en hematoloog.
In Nederland geniet Leo Vroman vooral bekendheid als dichter. Zelf beschouwde hij zich evenwel allereerst als wetenschapper. Vroman woonde en werkte vanaf 1947 in de Verenigde Staten en werd in 1951 Amerikaans staatsburger. Toch geldt hij als een van de belangrijkste Nederlandse dichters. In 1964 ontving hij de P.C. Hooft-prijs.
Mirjam van Hengel, jarenlang Vroman's redacteur en schrijfster van de prachtige Vroman-biografie ‘Hoe Mooi Alles’ versterkt de gelederen. Zij vertelt over de dichter die zij zo goed gekend heeft. Leo Bouwmeester beroert de piano en Wouter Planteijdt óf Marcel deGroot de gitaren. Het concert groeit dan ook uit tot een poëtische reis door Vromans leven, liefde en werk, waarbij de toeschouwer wordt ondergedompeld in ontroerende verhalen, wonderschone gedichten en heel veel mooie muziek.
Het bijwonen van het concert kost 10€, met aansluitende lunch 30€.
Meer info en zich alsnog inschrijven op www.rosario.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief