BEVER – Kunstfotograaf Thierry Van Vreckem stelt tentoon in kunstgalerij MOdus 8

C21

BEVER – Kunstfotograaf Thierry Van Vreckem stelt tentoon in kunstgalerij MOdus 8

An_vrekem_en_garr___hores_modus_8
BEVER – Kunstfotograaf Thierry Van Vreckem stelt tentoon in kunstgalerij MOdus 8 - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 4 en zondag 5 maart pakt de kunstgalerij MOdus 8 in Sint-Martens-Latem uit met een bijzonder fotoweekend rond een exclusieve collectie foto’s van de Beverse kunstfotograaf Thierry Van Vreckem en van zijn collega Zeger Garré. De galerij is beide dagen toegankelijk van 10u30 tot 18u30. Beide kunstenaars zijn alleszins op zondag aanwezig om bezoekers en belangstellenden te woord te staan.

Art Center HOres
 
Modus 8 is een dochtergalerij van Art Center HOres, dat onder de bezielende leiding van Nina Van den Bosch mettertijd is uitgegroeid tot een volwassen kunstgalerij, waar kunstenaars en bezoekers zich bijzonder goed thuis voelen. Zo draagt Art Center HOres meer en meer een boodschap uit van enthousiasme, blijdschap, positiviteit, verwondering en een glimlach en dit alles in combinatie met schoonheid, kwaliteit en professionaliteit van de kunstenaars. Het aantal kunstenaars bij HOres nam dan ook snel toe, waardoor er nieuwe keuzes gemaakt dienden gemaakt te worden. Maar om alle kunstenaars permanent aan bod te kunnen laten komen ontstond er ruimtegebrek.
 
Door echter een nieuw pand schuin tegenover de huidige galerij te betrekken werd het ruimtegebrek in een keer opgelost en werd er ook nog aan de ingeslagen weg verder getimmerd. Zo ontstond de nieuwe galerij MOdus 8 die staat voor magie, fantasie, humor en kleur. Een inhoudelijke opsplitsing van de kunstenaars van HOres en enkele belangrijke nieuwkomers als het ware. In het nieuwe pand is dan ook veel meer te ontdekken. Interieur en exterieur integreren er met de kunst. Met een nieuw elan wordt de toeschouwer verrast met uniek ontworpen meubels, verlichting, tapijten, gordijnen en nog veel meer. Beneden is er een akoestische zaal voor een muzikale beleving en kunnen lezingen en presentaties worden gehouden voor groepen tot 50 mensen. Buiten zijn er ook nog een tuin, een fontein en een patio omringd met beelden om het geheel compleet te maken.
Uitgelezen kransje kunstenaars
Dat Thierry Van Vreckem, tevens eigenaar van de Kunsthoeve aan Romont, behoort tot het uitgelezen kransje kunstenaars dat verbonden is aan Art Center HOres en Modus 8 is alvast een welverdiende en welgekomen pluim op de hoed van de veelzijdige kunstenaar in het algemeen en van de kunstfotograaf in hem in het bijzonder. Een verplaatsing vanuit het Pajottenland of de Zennevallei naar de tentoonstelling in de Latemstraat 5 in Sint-Martens-Latem loont dan ook zeker de moeite en houdt meteen ook een erkenning in van zijn kunstenaarsverdiensten en die van zijn collega’s.

Meer info op https://artcenterhores.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief