BEVER – Gianni Marchand te sterk voor zijn opponenten

BEVER – Gianni Marchand te sterk voor zijn opponenten

Koers_voorjaar_bever_2017__2_
De midweekwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Pedaal is gewonnen door Gianni Marchand (26) uit Aartrijke - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__3_
De midweekwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Pedaal - De nummer 2 : Timmy Diependaele - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__4_
De midweekwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Pedaal - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__5_
De midweekwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Pedaal - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__11_
De midweekwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Pedaal - Gianni Marchand - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__13_
Gianni Marchand - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__17_
 
Koers_voorjaar_bever_2017__19_
Gianni Marchand - © Deschuyffeleer
 
Koers_voorjaar_bever_2017__24_
Timmy Diependaele - © Deschuyffeleer
 

De midweekwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Pedaal is gewonnen door Gianni Marchand (26) uit Aartrijke. Hij liet Timmy Diependaele achter zich. De spurt van een 11-koppig achtervolgend groepje werd gewonnen door Timothy Stevens voor de beloften Maximilien Picoux en de Griek George Stavrakakis die wel rijdt voor het Belgische Home Somution-Anmapa-Soenens Cycling Team. Als winnaar van de groepsspurt voor de 16de plaats werd Tibo Nevens uit Affligem de beste streekrenner.

Haast onmiddellijk na het paasweekend mochten de organisatoren zich met 128 deelnemers aan de start zich best in de handen wrijven. Met een gemiddelde van 43,34 km/u werd het ondanks de beklimmingen van de Herhout een bijzonder snelle wedstrijd. De eerste twee wedstrijduren werden zelfs afgehaspeld aan een gemiddelde van meer dan 45 km/u. Daardoor was het dan ook bijzonder moeilijk om een ontsnapping op te zetten.
Enkel in de 5de ronde slaagden zes renners er in het peloton eventjes te verschalken. Hun maximale voorsprong bedroeg evenwel nooit meer dan 30”. De zes waren Indy Van Damme, Johan Hemroulle, Stijn De Bock, de Fransman Nicolas Moncomble, Tom Bosman en Antoine Loy. Een ronde later was hun liedje evenwel al uitgezongen. Ook alle andere uitvalspogingen waren door het aanhoudend hels tempo van het peloton sowieso geen lang lot beschoren.
In de voorlaatste ronde dan kozen Timmy Diependaele en de latere winnaar Gianni Marchand het hazenpad. Mede door het afstoppingswerk van Stijn De Bock, ploegmaat van Gianni Marchand, en door de goede verstandhouding onder de twee vluchters die beiden het volle pond gaven, wisten de twee hun verworven kleine voorsprong tot het einde vrijwaren. In de spurt liet Gianni Marchand zijn medevluchter evenwel geen schijn van kans.  
Winnaar Gianni Marchand blijkt wel uit het goede hout te zijn gesneden. Zo won hij vorig jaar nog een rit in de loodzware Ronde van Luik, waarin hij trouwens ook nog eens tweede eindigde in de eindstand. Dit seizoen stapelde hij al verschillende ereplaatsen op. Wel werd hij vorige week nog West-Vlaams kampioen in het tijdrijden. Zijn zege in Bever was nu dan ook zijn eerste in een wegwedstrijd.
Timmy Diependaele van zijn kant verkoos volop mee te werken in de ontsnapping met de latere winnaar: “Ik gaf er de voorkeur aan eerder te gaan voor de tweede plaats dan naamloos in het peloton te eindigen. Overigens sta ik op het punt de eerstkomende dagen mijn beste vormpeil te bereiken. Graag derhalve afspraak toekomende week onder meer woensdag in Herne”.   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2018

archief