BEVER – Kaatsploeg wil zich absoluut handhaven in de hoogste nationale reeks

C21

BEVER – Kaatsploeg wil zich absoluut handhaven in de hoogste nationale reeks

Kaatsers_bever_2017__6_
BEVER – Kaatsploeg wil zich absoluut handhaven in de hoogste nationale reeks - © Deschuyffeler
 
Kaatsers_bever_2017__4_
BEVER – Kaatsploeg wil zich absoluut handhaven in de hoogste nationale reeks - © Deschuyffeleer
 
Kaatsers_bever_2017__1_
Bestuur: Voorzitter Freddy Matthijs, onder-voorzitter Georges Sauvage, secretaris Jean-Marie Krikilion, penningmeester Camille Cools, en de leden Richard Van Belle en Bernard Cauchie © Deschuyffeleer
 
Kaatsers_bever_2017__14_
Jean-Marie Krikilion en zijn jonge kaatsters - © Deschuyffeleer
 

Met het stijgen met de eerste ploeg naar Nationale 1 komt Pelote Club Bever voor een nieuwe grote uitdaging te staan. Niet zozeer het bestuur wilde om hoofdzakelijk financiële redenen opnieuw de sfeer van de hoogste nationale reeks opsnuiven. Het waren vooral de spelers, die zich overigens vorig seizoen door hard knokken tot vice-kampioen in Nationale 2 kroonden, die bijzonder gedreven aandrongen toch de stap naar de hoogste reeks te zetten. Het verzekeren van het behoud wordt het hoofddoel.

Meer toeschouwers verwacht
Nu de kaatsploeg van Herne nu al en ook die van Kokejane na dit seizoen hun handschoenen in de nationale reeksen opbergen zijn het in het Pajottenland op termijn nog enkel de ploegen van Galmaarden en Bever die hun aanwezigheid in de nationale reeksen weten af te dwingen. Daardoor en door nu toch opnieuw te kunnen kaatsen in Nationale 1 hoopt het bestuur rond voorzitter en hoofdsponsor Freddy Matthijs opnieuw veel meer toeschouwers naar de fraaie ballodroom in Freest te kunnen lokken.
“Met onze spelers zijn wij overeengekomen om in Nationale 1 aan dezelfde financiële voorwaarden als vorig seizoen in Nationale 2 te spelen”, zegt Camille Cools, één van de boegbeelden van het kaatsen in Bever. “Naast kapitein Tristan Gaucquier, Olivier Cauchie en Manu Delavallée hebben wij in die zin ook drie Vlaamse nieuwkomers aangetrokken die overigens vorig seizoen, mede door hun vechtersmentaliteit, ook al hun sporen in Nationale 2 hebben verdiend. Dat zijn dan Kenneth Desaedelaere (Herdersem), Bert Sonck (Hamme) en Wesley Vanderhaegen (Kastel). En ook ouwe getrouwe Geert Boschmans maakt nog deel uit van deze ploeg”.
Het behoud verzekeren
Het behoud in Nationale 1 verzekeren is de hoofdopdracht voor de ploeg. “Het bestuur meent dat de ploeg, nu zij beduidend in de opslag is versterkt, het in de eindrangschikking toch moet kunnen maken twee ploegen achter zich te houden om zo niet opnieuw meteen Nationale 2 in te tuimelen”, blikt Camille Cools in de toekomst. “En ook in Nationale 1 staan er nu met Galmaarden, Ogy, Isières en Oeudeghien toch ook nog verschillende interessante streekderby’s op de kalender. De vele liefhebbers van het kaatsen die de streek nog kent zullen dan ook best aan hun trekken kunnen komen”.
Een stap hogerop
Met haar tweede ploeg blijft Pelote Club Bever actief in Nationale 3 en dit met dezelfde spelersgroep als vorig jaar. Dat zijn dan kapitein Erwin Deprêter, Guillaume Dehandschutter, Bavo Van Hemelrijck, Ken Debacker, Fabrice Rasson, Lieven Bockstael en Bart Dullekens. “Die ploeg met ook enkele jonge talentrijke jongeren heeft nu een jaar ervaring opgedaan. De ploeg heeft nu dan ook alle troeven in de handen om voluit te gaan voor een stap hogerop naar Nationale 2. Felste tegenstanders worden hier wellicht Buizingen AR en Brussegem”, legt Camille Cools meteen de lat hoog voor die ploeg.
Jeugd in het bestuur
De kaatsclub van Bever draagt overigens ook het jeugdkaatsen nauw in het hart. Naast de ploegen in Nationale 1 en in Nationale 3 weet zij ook nog met succes met jeugdploegen uit te pakken. En ook voor het bestuur lokt het achtkoppig bijzonder goed op elkaar ingesteld bestuur naar de jeugd. Camille Cools: “Daar wij allen ook wel een dagje ouder worden hadden wij graag gezien dat enkele jongeren zich zouden aanmelden om ons bestuur te versterken en mettertijd de fakkel te kunnen overnemen. Zij moeten geenszins schrik hebben van de oude garde. In ons bestuur zijn alle leden immers gelijkwaardig en mag iedereen zijn zeg doen. Kandidaten zijn dan ook steeds bijzonder welkom”.
Sponsors, medewerkers en supporters
“Graag willen wij ook al onze sponsors bedanken die het ieder jaar opnieuw mogelijk maken dat wij de financiële touwtjes aan elkaar kunnen knopen”, besluit Camille Cools. “Onze hoofdsponsors zijn Dakwerken Matthijs (Herne), de firma Service & Consulting van Koen Dedobbeleer (Tollembeek) en Dak- en Gevelmaterialen Defrancq (Roeselaere). En als nieuwe sponsors mogen wij ook nog begroeten de firma Simon & Zonen (Idegem) en de firma Koramic (Machelen). En uiteraard verdienen ook al onze medewerkers en supporters onze welgemeende dank voor hun fel gewaardeerde steun”.
De ploeg in Nationale 1 opent het seizoen nu zondag 30 april op Thieulain, naast Baasrode en Kerksken door kenners toch ingeschat als één van de sterkste ploegen in de reeks. Om maandag 1 mei ontvangt Bever dan thuis in een eerste streekderby Ogy. De eerste opslag is om 15u. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief