BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Pastoor Penne benoemd in Holsbeek

C21

BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Pastoor Penne benoemd in Holsbeek

Viering_15_jaar_pastoor_andy_penne-_gdg___53_
BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Pastoor Penne benoemd in Holsbeek - © Deschuyffeleer
 

Wat al een tijdje in de lucht hing is in de loop van de dag ook bewaarheid geworden. Op aangeven van kardinaal De Kesel verlaat pastoor Andy Penne de parochies in Bever, Galmaarden en Tollembeek om in de toekomst de herderlijke zorg over de parochies Sint-Maurus Holsbeek, Sint-Catherina Kortrijk-Dutsel, Sint-Lambertus Nieuwrode en Sint-Pieter Sint-Pieters-Rode waar te nemen.

De benoeming gaat in vanaf het eerste weekend van september. Pastoor Meskens heeft aanvaard om voortaan ook, bovenop de parochies die hij al bediende, de zielezorg waar te nemen in de parochies van Galmaarden, Tollembeek en Bever. Hij wordt zo nog de enige priester in de federatie Herne.
Pastoor Andy Penne heeft herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij liever in het Pajottenland, dicht bij zijn ouders in Nederhasselt, wilde blijven. Het tekort aan priesters roept hem nu echter naar Holsbeek waar hij allicht een niet gemakkelijke opdracht te wachten staat.
In zijn afscheidsaankondiging roept pastoor Andy Penne de gelovigen in het algemeen en zijn volgelingen in het bijzonder op te bidden voor de zo nodige priesterroepingen en voor heil en zegen over de toekomst van de parochies in de streek.  
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief