BEVER – Felicitaties voor de 103 jaar van Jeanne Weverbergh

C21

BEVER – Felicitaties voor de 103 jaar van Jeanne Weverbergh

Jeanne_weverbergh_100_jaar___1_
BEVER – Felicitaties voor de 103 jaar van Jeanne Weverbergh - Archieffoto 2014 © Deschuyffeleer
 
Ff785d4b-577c-498b-b92d-802677d29f3f
BEVER – Felicitaties voor de 103 jaar van Jeanne Weverbergh met pastoor Andy Penne - Foto begin mei 2017 © Andy Penne
 

Vandaag precies 103 jaar geleden werd Jeanne Weverbergh geboren. Door haar minder goede gezondheidstoestand verliep de viering van die verjaardag evenwel ietwat in mineur. Drie jaar terug bleek zij nog een kwieke oude dame die zich toen alle belangstelling naar aanleiding van haar viering als honderdjarige best liet welgevallen. En zelfs tot voor een paar weken was zij nog steeds bijzonder pienter en wel. Zo figureerde zij nog samen met pastoor Andy Penne in een catechesefilmpje over honderdjarigen. De laatste dagen is zij evenwel in een dipje beland waarbij veel feestgedruis niet aan de orde is. Dochter Marie-Thérèse (69) en zoon Michel (65) zijn dan ook één en al bezorgdheid en doen er alles aan om hun hoogbejaarde moeder een maximum aan comfort te kunnen blijven bieden.

Onder de bezoekers waren er vandaag, naast de familieleden, ook gemeenteraadslid en buur Werner Godfroid en pastoor Andy Penne. Ook zij waren terdege onder de indruk van hoe de gezondheid van een mens op heel hoge leeftijd op een paar dagen kan omslaan van heel goed naar zorgwekkend.
Een bijzonder sterke vrouw
Jeanne heeft het zeker in het begin van haar levensjaren niet onder de markt gehad. Maar mede door haar gedrevenheid en haar uitzonderlijke wil groeide zij mettertijd toch uit tot een bijzonder sterke vrouw. Zo was Jeanne amper 2 maanden oud toen de Groote Oorlog uitbrak. Tijdens die uiterst moeilijke eerste levensjaren overleed ook haar moeder. Na de oorlog hertrouwde haar vader en kreeg Jeanne er nog een broer en twee zussen bij. Haar ganse leven door is Jeanne overigens een noeste werker geweest op boerderijen. “Van werken sterft gij niet” is overigens steeds haar motto geweest en nu nog. Uit haar huwelijk met Joseph Dooms sproten met Marie-Thérèse en Michel twee kinderen. Inmiddels mag Jeanne ook nog prat gaan op vier kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Morgen op Hemelvaartsdag doet overigens Feby, één van haar achterkleinkinderen, in Bever haar eerste communie.
Angèle Pieck wordt dit jaar 94 en mag zo de titel van tweede oudste inwoner van Bever opeisen. Voor het oudste koppel komen we terecht bij Marcel Decoster (92) en Adrienne Capron (90) die er binnenkort 68 jaar huwelijk hebben opzitten.
Andy Penne 20 jaar priester
Ook voor pastoor Andy Penne was het vandaag een heuglijke dag. Op 24 mei, maar dan 20 jaar geleden, werd hij door toenmalig bisschop Mgr Ter Schure (Salesiaan van Don Bosco) in de kathedraal van 's-Hertogenbosch immers samen met zeven anderen tot priester gewijd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief