BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn

C21

BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn

1
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
2
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Irene Dubois - © Deschuyffeleer
 
3
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Rachelle Bette - © Deschuyffeleer
 
4
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Van Hove Marcel - © Deschuyffeleer
 
5
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Roland Vandervelde - © Deschuyffeleer
 
6
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Nelly Deblander - © Deschuyffeleer
 
7
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Huguette Vandercammen - © Deschuyffeleer
 
8
BEVER – Open voor de Mens trakteert zijn achterban op jaarlijks gezellig samenzijn - Victoria Sound - © Deschuyffeleer
 

Nu toch al 44 keer op rij nodigen de Beverse liberalen de gepensioneerden uit de gemeente uit op een jaarlijks gezellig etentje en samenzijn. Onder de vlag van Open voor de Mens mochten zij dan ook dit jaar in zaal Camargo optreden als gastheer/vrouw voor goed 75 deelnemers. De muzikale noot werd traditiegetrouw verzorgd door de Victoria Sound-band.

Zoals gebruikelijk werden de oudsten uit het gezelschap letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. Zo zagen Irène Dubois (93), Rachelle Bette (89), Marcel Van Hove (84) en Roland Vandervelde (80) zich bekroond als de twee oudste vrouwen en de twee oudste mannen in het gezelschap. Vanuit de organisatie werden zij bedacht met een mand streekproducten, een foto en een daverend applaus.
Ook en al even traditiegetrouw nemen de gemeente- en OCMW-raadsleden Henk Verhofstadt, Marie-Elise Vanderkelen, Werner Godfroid, Ghislain Vandercapellen, Sabine Vermassen, Cathy Vandamme, Sophie Peremans, Rudi Geuens en Myrianne Vandendriessche de gelegenheid te baat toelichting te verschaffen nopens hun inbreng in het gemeente- en OCMW-beleid. In die zin werd het recent huis-aan-huis verspreid CD&V-magazine ‘Thuis in Bever’ fel op de korrel genomen. De raadsleden van Open voor de Mens, met zowel in de gemeenteraad als in het OCMW een 45/55 verhouding ten opzichte van de meerderheidsploeg, staken het niet onder stoelen of banken dat zij het moeilijk hebben met de vermelde standpunten onder meer over een mogelijke fusie, de bouw van de nieuwe feestzaal, de tonnagebeperking, de bouw van sociale wooneenheden, de overstromingsproblematiek en de realisaties van onder meer de nieuwe kleuterschool. Vooral de passages over de ‘oppositie’ waarbij haar ijveren, bedingen en aanleveren van ideeën die moeten leiden naar oplossingen ‘op maat voor de gemeente’ telkens worden doodgezwegen of tot een minimum herleid blijken hen in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.
De Open voor de Mens-raadsleden gaven dan ook aan de eerstkomende dagen eveneens uit te pakken met een nieuwsbrief waarin zij hun standpunten inzake het gevoerde beleid nader zullen uiteenzetten.
Bij het afsluiten werden ook de winnaars van de gratis tombola kenbaar gemaakt. Zo mochten ook Nelly De Blander uit de Kamstraat en Huguette Vandercammen uit Akrenbos met een gelegenheidsgeschenk naar huis. Alleszins een weetje waard is dat Huguette Vandercammen de doopmeter is van prinses Claire van België. Bij de geboorte van de prinses in 1974 waren Huguette en mevrouw Nicole Mertens, de moeder van Claire, immers boezemvriendinnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief